Debat naar aanleiding van overleden arbeidsmigrant Berkel-Noord

Berkel en Rodenrijs – Afgelopen week vond er in Berkel een drama plaats in een huis waar Poolse uitzendkrachten wonen die werkzaam zijn in de kassen. Een 38-jarige Pool werd dood gevonden waarna de 14 medebewoners werden aangehouden.

Naar aanleiding van die gebeurtenis en de berichtgeving in de media waarbij naar voren kwam dat er vaker problemen zijn rond de huisvesting van groepen arbeidsmigranten wilden wij weten hoe dat geregeld is in Lansingerland. Om hoeveel uitzendkrachten gaat het? Hoeveel woningen zijn er in onze gemeente waar meerdere arbeidsmigranten samenwonen? Waar komt die overlast dan vandaan? En kunnen we niet zonder die arbeidsmigranten en het werk zelf doen?

In de studio vanavond wethouder Kathy Arends, zij beheert de portefeuille wonen en economie, de lokale voorzitter LTO Glas Theo Ammerlaan en vakbondsbestuurder Henry Stroek van CNV Vakmensen. Aan de telefoon spreken we nog met Koos Karssen, hij is voorzitter van de Stichting Normering Flexwonen die zich bezig houdt met de standaarden rond de huisvesting van deze arbeidsmigranten.

Luister vanaf 18 uur naar Het Magazine, via de ether of de livestream op onze website!