Marathon partij voor Orioles(honkbal)

Marathon partij voor Orioles (honkbal)
Nadat de wedstrijden tegen het Amsterdamse Pirates op dinsdag en donderdag waren gespeeld, was het afgelopen weekend weer een normale dubbel op zaterdag en zondag. De tegenstander was HCAW uit Bussum. Doordat Orioles eenmaal van Pirates had gewonnen en eenmaal had verloren, was er nog een kans om bij de bovenste 8 te komen. Deze plek levert een plaatsje op in de promotiepoule van de overgangsklasse.
Op zaterdag werd de thuiswedstrijd gespeeld en door de midweekse wedstrijd van dinsdag, was de starter dit maal Sebastiaan Allart. Rustig leidde hij de verdediging van Orioles, maar HCAW wist toch tweemaal te scoren in inning 2. Een sterke aanvallende 4e inning leverde Orioles een 4-2 tussenstand op. Met punten in inning 5, 7 en 9 leverde uiteindelijk een tussenstand op van 7-7 in inning 9: verlengen om een winnaar te bepalen. Kevin van Veen had het pitchen overgenomen na 6 innings en was nog steeds de werper van Orioles. Inning 10 en 11 leverde geen punten op, maar in inning 12 scoorde HCAW er maar liefst 2. In de gelijkmakende slagbeurt moest Orioles scoren om gelijk te spelen of te winnen. Enigszins geholpen door de werper van de tegenstander (hij gooide 2 maal 4 wijd en raakte één slagman) stroomden de honken vol en het was Kevin van Veen die door middel van een hit het winnende punt over de thuisplaat sloeg: 10-9 winst na een marathon partij van ruim 4 uur.
De uitwedstrijd in Bussum werd uiteindelijk een vrij eenvoudige prooi voor HCAW. Startend werper Yopie Verroen kwam al vrij snel in de problemen en dat was er (onder andere) de oorzaak van dat de score snel was opgelopen: na inning 3 7-0 achterstand voor Orioles. Verroen werd vervangen door Coen Bijns in inning 2 en hij hield het uiteindelijk vol tot inning 6 waarin hij werd vervangen door Shurty Tremus. Op dat moment was Orioles door een sterke 5e en 6e inning terug in de wedstrijd gekomen: 7-6 achterstand. Helaas sloeg HCAW in de gelijkmakende slagbeurt van inning 6 gelijk weer toe door 4 punten te scoren en voegde nog eens 5 punten toe in inning 7, waarmee de wedstrijd eindigde in 16-6 verlies.
Volgende week speelt Orioles de laatste wedstrijdenreeks van de reguliere competitie tegen buurman Euro Stars uit Capelle. Op zaterdag de uitwedstrijd om 14:00 uur. Op zondag is de thuiswedstrijd op het eigen Orioles-Park om 14:30 uur. Hierna wordt de competitie gesplitst en zijn de wedstrijden verder nog niet bekend. Wel zal volgend weekend een dubbele ontmoeting op het programma staan.
Meer informatie over The Orioles of het spelen van honk- en softbal op http://www.orioles.nl.
Bijschrift bij foto: Midvelder Tijani Dunlop bereikt met een zogenaamde head-first het tweede honk.

Orioles dendert door (softbal)
Nadat BA Gophers was verslagen, wachtte nu een dubbele ontmoeting tegen HCAW uit Bussum.
Lisa Hoeverts was de speelster, die startte in de eerste wedstrijd. Samen met de verdediging van Orioles zorgde zij er voor dat HCAW aanvallend niet veel kon presteren. Aanvallend was Orioles bijzonder op dreef. Met name in inning 3 scoorden zij veel punten. Deze inning werd gestart met 2 hits op rij, waarna Saskia Aschman met een twee honkslag de 2 lopers liet scoren. Hierna gingen Orioles nog even verder en met een drie honkslag zorgde Larissa Lima Fortes dat nog eens 2 lopers konden scoren. Hierbij hield het niet op en uiteindelijk werden 9 punten gescoord. Doordat er nog 1 punt werd toegevoegd in inning 4, was de einduitslag bereikt: 10-0 winst.
De tweede wedstrijd bracht een vergelijkbare opstelling in het veld, maar in deze wedstrijd wist HCAW wel te scoren. Orioles kwam op voorsprong door punten in inning 2 en 3 (5-2). HCAW scoorden nog punten in inning 4 en 5, maar Orioles deed hetzelfde, wat zorgde voor een 10-5 overwinning. Nienke Weis had Hoeverts na de start afgelost als werper en met 3 hits was Reganied Frank aanvallend sterk. Weis leverde met een drie honkslag ook aanvallend een belangrijke bijdrage.
Orioles staat nu aan kop in de promotiepoule met 10 punten. Volgende week moet Orioles een uitwedstrijd spelen tegen Hilversum Hurricanes.
Meer informatie over The Orioles of het spelen van honk- en softbal op http://www.orioles.nl.