Orioles houdt hoop

Orioles houdt hoop (honkbal)
Na het verlies vorige week tegen UVV, werd ook de inhaalwedstrijd door de week niet gewonnen. De Utrechtenaren wonnen met 8-0 van Orioles. Hierdoor was het noodzakelijk om afgelopen weekend tweemaal te winnen van DSS uit Haarlem.
Op zaterdag werd de thuiswedstrijd op het eigen Orioles-park gespeeld. Startend werper Kevin van den Berg deed wat hem verwacht werd: met maar liefst 10 strike-outs leidde hij sterk de verdediging van Orioles. Hierdoor was het maar voor 4 spelers van DSS mogelijk om op de honken te komen. Hiermee konden de bezoekers geen punten scoren. Orioles daarentegen sprokkelden door de wedstrijd heen hun punten bij elkaar. Met regelmatige honkslagen en geholpen door fouten in de verdediging van DSS scoorden Orioles 10 runs, waarmee de wedstrijd eindigde na 8 innings. Aanvallend waren Lejeune Fransisca en Raynard Valmont belangrijk voor de ploeg, beide met een honkslag en een 2-honkslag. Van den Berg kon de hele wedstrijd op de werpheuvel blijven.
De terugwedstrijd in Haarlem bracht werper Jesse van Es op de heuvel van Orioles. De youngster startte goed, maar kreeg in de eerste inning een punt tegen. Orioles antwoordde in inning 3 met 2 punten en DSS maakte direct weer gelijk. Inning 5 werd een “big inning” voor de gastheren. Na twee slagmensen, die ook op de honken kwamen, werd Van Es gewisseld door Yopie Verroen. Uiteindelijk wisten de Haarlemmer 7 punten te scoren: 2-9 achterstand na inning 5. Inning 6 wisten beide ploegen niet te scoren (onder andere door 2 strike-outs van Verroen). Hierna was het scoren vooral weggelegd voor Orioles. Met 3 punten in inning 7, 2 punten in inning 8 en 4 punten in inning 9 toonden Orioles karakter en wisten de wedstrijd te winnen: 9-11 voor Orioles. Justin Wanga was aanvallend goed op dreef met 3 honkslagen, Tijani Dunlop, Kevin van Veen, Kelvin Knape en Jurest Virginie hadden allemaal 2 honkslagen.
Met een gedeelde 9e plaats is er nog wel zicht op positie 8, maar het wordt een lastige opgave. Zelf blijven winnen en hopen op misstappen van de tegenstanders. Aankomende periode is de tegenstander van Orioles Amsterdam Pirates: op dinsdagavond de thuiswedstrijd op het eigen Orioles park aan het Sporthoekpad 4 in Bergschenhoek (aanvang 19:00 uur). Volgende week dinsdag is de terugwedstrijd in Amsterdam.
Meer informatie over The Orioles of het spelen van honk- en softbal op http://www.orioles.nl.
Bijschrift bij foto: Korte stop Malcom Marlin probeert een punt te scoren, maar wordt in dit geval net uitgetikt door de catcher van DSS.

Orioles begin voorzichtig (softbal)

Afgelopen weekend zijn de softbal dames van Orioles gestart in de promotiepoule van de eerste klasse. De eerste twee wedstrijden was tegen een oude bekende: Birds uit Zoetermeer kwam op bezoek op het Orioles-park.
De eerste wedstrijd begon met Nienke Weiss als startend werper. De eerste inning wisten de bezoekers, Orioles wel 1 punt. Maar in inning 2 ging het mis: Birds wist 7 punten te scoren en Orioles kon hier niets tegenover zetten. In inning 4 scoorde de ploeg nog 2 punten, maar Birds zette door en kwam tot de 10: 3-10 verlies voor Orioles. Saskia Aschman was met een 2-honkslag en een 3-honkslag aanvallend goed op dreef. Constance Bax had 2 honkslagen.
De tweede wedstrijd startte Orioles met Saskia Aschman als pitcher. Ook hier scoorden Orioles in inning 1 een punt, Birds antwoordde pas in inning 3. Dat was ook de inning dat Orioles nog 3 punten aan het totaal toevoegde. Ook inning 4 leverde nog 2 punten op voor Orioles, voodat Birds in de laatste inning wat kon terug doen. In inning 7 scoorde zij 3 punten: 4-6 winst Orioles. Doordat ook alle andere wedstrijden in deze poule werden “gedeeld” staat Orioles op een gedeelde eerste plaats.
Volgende weke moet dan het verschil gemaakt gaan worden tegen een andere oude bekende: BA Gophers uit Maassluis. Orioles speelt hier vanaf 11:00 hun 3e en 4e wedstrijd in de promotiepoule.