Lansingerland kijkt terug op uitverkocht Live-festival

Bergschenhoek – De tweede editie van Lansingerland Live was een daverend succes. Het festival, gehouden in het Annie M.G. Schmidtpark in Bergschenhoek, mocht door het goede weer en de sterke line-up zo’n 10 tot 12 duizend bezoekers verwelkomen.

Artiesten als Di-rect, Racoon, Van Dik Hout en Paul Elstak passeerden de revue in twee zeer goed gevulde dagen. De vrijdag stond in het teken van de 90’s, een tijdperk dat gekenmerkt werd door de opkomende eurodance-artiesten zoals T-Spoon en de Happy Hardcore Scene. Zeer toepasselijk werd de avond dan ook afgesloten door Paul Elstak, de DJ die de Happy Hardcore naar de regio bracht: “De Energiehal is hier niet eens zo ver vandaan”, zegt Elstak tegen verslaggever Cornel van der Heiden. “De rave-feesten, de happy hardcore scene… de mensen die hier op het festival staan gingen stappen toen dat echt hip en happening was”.

Back to the nineties

Veel van de bezoekers konden zich goed herinneren wat ze deden in de 90’s, maar ze stonden zeker niet allemaal te hakken op dancefeesten: “Ik was in de 90’s vooral zwanger”, zegt een van de bezoekers lachend. “Maar nu, met deze muziek, op dit heerlijke festival, hervindt ik een tweede jeugd. Het is zo leuk om die artiesten van toen opnieuw te beleven”. Eerder op de vrijdag traden Lasgo, Jody Bernal, T-Spoon, 2 Brothers on the 4th Floor en de groep “It all started in the 90s” op tijdens Lansingerland Live.

Dag van de bands

De zaterdag werd gekenmerkt door zangers, zangeressen en bands. Het weer zat mee, en dus kon Wulf, de eerste artiest van de dag, al gelijk rekenen op een trouwe schare bezoekers. “Toen ik de statistieken van het festival zag, schrok ik even dat er 10 duizend kaartjes verkocht waren voor vandaag”, zegt de zanger bij Lansingerland TV. “Het is toch een beetje spannend op die manier”. Zijn optreden, maar ook dat van de andere artiesten op de zaterdag, kon rekenen op goedkeurende geluiden van bezoekers: “Ik kom niet per se voor een specifieke artiest, maar ik vind het gewoon leuk om te zien dat ik om de hoek naar zo’n sfeervol festival kan komen!”

Huiskamer studio

Han Beukers, coördinator van dit evenement bij RTV Lansingerland, wist halverwege de zaterdag al dat het alleen nog maar beter kon worden: “We hebben al een geweldige vrijdag gehad, met leuke artiesten en een sterke line-up. Vandaag zien we weer een aantal populaire artiesten op de stage. En de plek die we hebben, die is geweldig”, waarbij hij doelde op de huiskamer studio op het festivalterrein, waarvanuit RTV Lansingerland verslag deed van het festival. “Artiesten vinden het leuk om hier langs te komen en even te chillen op de bank. Dat vind ik prachtig”.

Stil in mij

Later op de zaterdag kon het publiek zich vermaken met de Dirty Daddies (60 tracks in 1 uur, dus op hoog tempo door het repertoire), Van Dik Hout, Racoon en Di-Rect. Martin Buitenhuis, leadzanger van Van Dik Hout, kon de sfeer prima waarderen. “We hebben een lekker zonnetje en als ik de mensen zo zie, dan gaan we er echt een mooie middag van maken”. Op de vraag of de band vandaag “Zo Stil in Mij” een keertje zou overslaan, antwoordde gitarist Sandro Assorgia grappend: “Nee, die slaan we vandaag over!”. Dan serieus: “Natuurlijk gaan we die spelen. Je kunt hem gewoon niet niet spelen!”. Het optreden was een doorslaand succes.

Graspollen

Afsluiter van de dag, Di-Rect, wist het publiek te boeien met de stevige muziek van de band: “Ik vind het zo lekker om een stage te rocken”, aldus Marcel van Di-Rect. “Die graspollen gaan we er even uitstampen, ik denk dat er binnenkort nieuw gras in het park gelegd moet worden!”.