Roparun: zuiverende louterende emotie

Vrienden Van Berkel is inmiddels ook binnen. Dit team staat bekend om zijn formidabele prestaties, maar heeft zichzelf wederom overtroffen. Gefeliciteerd!

Bastiaan komt aan het woord. Als chauffeur speelt hij een sleutelrol. Dankzij hem bevinden de verslaggever zich steeds op de juiste plekken, op de plaatsen waar het allemaal gebeurt. Bastiaan beschrijft in geuren en kleuren hoe het team functioneerde, hoe de onderlinge samenwerking verliep en hoe de nodige obstakels overwonnen werden. Ze zijn dichter tot elkaar gekomen, accepteren elkaars gebreken en het gezamenlijk talent van Bastiaan, Yvette en Cornel tilt de verslaggeving op een hoger niveau.

Jatogniettan is bijna bij de finish, Yvette is erbij. Er is al sprake van bier, nog voor de finish, zo’n 50 meter. Volgens Yvette kunnen ze dat goed hebben, het team oogt nog fit. Sommige teamleden onderstrepen dat deze editie een van de mooiste is tot nu toe.

De emotie loopt hoog op, de ontlading is groots. Prachtig de beschrijving van een teamlid die zijn kind ziet staan, in de armen neemt en dan stilstaat bij de mensen die ons ontvallen zijn door kanker of in gevecht zijn met deze verschrikkelijke ziekte. De luisteraars zitten aan de radio gekluisterd, voelen de tranen komen, als de man oprecht en treffend tegelijk beschrijft wat hij op dat moment voelt.

De Roparun roept het beste in de mensen op, zowel bij de deelnemers als bij de verslaggevers. We zijn vervuld van trots dit evenement te mogen brengen.