Roparun; team Royal FloraHolland finisht

Ruud Bahnert is voor ons ook weer onderweg en registreert hoe de omgeving rond Rotterdam reageert op de Roparun. Zo spreekt hij met wethouder Marten Japenga van Ridderkerk. Deze wethouder heeft onder andere sport en welzijn in zijn portefeuille.

Marten Japenga benadrukt hoe belangrijk de Roparun is en staat stil bij het werk van vrijwilligers; zonder hen zijn vele maatschappelijk belangrijke evenementen zoals de Roparun ondenkbaar. Dat geldt natuurlijk ook voor ons radiostation. Onze mensen doen dit uit pure liefde voor het vak, gevoed door de wens u alles op de voet te laten volgen.

We gaan straks meemaken hoe team Royal FloraHolland gaat finishen. Volgens Cornel is de menigte inmiddels zeven rijen dik langs de kant. De Roparun heeft een enorme uitstraling. Het is te hopen dat het weer geen roet in het eten gaat gooien straks, de laatste verwachtingen zijn enigszins dreigend. Maar wat er ook gebeurt, de Roparun krijgt een mooi einde, het moreel van de deelnemers blijft ongebroken.

Yvette slaat gade hoe de Vrienden Van Berkel (VVB) de finish in zicht krijgen. Cornel staat bij de finish en zal meemaken hoe VVB de finish daadwerkelijk gaat passeren. Tegen Yvette zegt het team straks eerst een biertje te gaan drinken en dan later alles nog eens te vieren met de traditionele barbecue.

Team Royal FloraHoland komt binnen!

Wat een dag, wat een binnenkomst van de teams. En we gaan nog even verder!