Roparun 2019: een onvergetelijke editie!

Terwijl het team Gouden Griffel nog onderweg is naar de finish, gaan wij hier bij RTV Lansingerland ons laatste uur van Roparadio in. Sinds zaterdag volgen wij met hart en ziel de Roparun, een hartverwarmend en maatschappelijk belangrijk evenement.

De Roparun verbetert werkelijk het leven van mensen. De goede doelen ontvangen veel geld en kunnen voorzieningen creëren voor mensen die vechten tegen ziekte of de laatste fase van hun leven op waardige wijze willen vormgeven. De zieke medemens staat centraal voor iedereen die bij de Roparun betrokken is.

Voor mij als nederig waarnemer was het een waar genoegen erbij te zijn en te zien met hoeveel vreugde, inzet en kunde mijn collega’s bij de zender alle uitzendingen rondom de Roparun verzorgd hebben. Dit geldt voor de verslaggevers van radio en tv ter plekke langs het parcours, de technici en de presentatoren in de studio. Ik hoop dat mijn kleine stukjes dit enigszins voor het voetlicht gebracht hebben.

De grootste lof is natuurlijk voor de teams die we tijdens de Roparun gevolgd hebben. Drie dagen lang waren we deelgenoot van hun lotgevallen. We hebben gehoord waar hun motivatie vandaan kwam, hoe ze tot een team werden en hoe zij de Roparun aangepakt hebben. De teamindeling en de catering, alles werd ons uit de doeken gedaan en met het uur groeide ons respect voor wat de teams presteerden.

Wij danken Royal FloraHolland, Jatogniettan, Vrienden Van Berkel en Gouden Griffel voor een onvergetelijke editie van Roparun. En natuurlijk ons ‘geadopteerde’ team, Bayer, ook aan hen is onze dankbaarheid groot.

Op naar Roparun 2020!