Roparun kleurt het leven

Cornel heeft de ‘zeemanstas’ geruild voor een ander merkitem, een BP-pet. De tas had nagenoeg hetzelfde kleurenmozaïek als de fleurige broek die Yvette draagt. Er was hier sprake van een ‘regenboogcoalitie’. De Roparun krijgt hierdoor nog meer kleur.

In de studio maken we een bizar schouwspel mee. Nu is de auteur van deze stukjes wel wat gewend als het over talen gaat, maar een dergelijke taalvirtuositeit heb ik nog niet mogen gadeslaan. Arthur en Youri maken een tekst in het Nederlands, halen die door Google translator voor vier talen en vervolgens lezen ze de vier vertalingen fonetisch voor. Je moet erbij geweest zijn om het te geloven.

Er staat ons nog veel moois te wachten. Wat dachten jullie van de karaoke? We weten dat onze teams tot veel in staat zijn, maar hoe staat het met de zangkunsten?

Youri spreekt met Jeroen Koot van Jatogniettan. De laatste schaart zichzelf onder ‘de gemiddelde loper’, als het gesprek gaat over hoe zwaar de belasting is voor de deelnemers. Daarbij spreekt Jeroen over het feit dat bij de Roparun slaapgebrek eigenlijk de grootste tegenstander is. Maar de kwalificatie ‘gemiddelde loper’ is natuurlijk niet van toepassing. Alle deelnemers leveren een buitengewone prestatie en zijn uit het beste hout gesneden.

De tv-ploeg van RTV Lansingerland slingert met camera en mens achter de teams aan, het levert uniek materiaal op. Marc de Boer vertelt ons dat we straks een kijkje gaan nemen in het basiskamp van Gouden Griffel.