Roparun een droom

Youri en Arthur zijn door Gouden Griffel uitgedaagd volgende keer mee te doen aan de Roparun. Ze bedenken zelf allerlei nieuwe uitdagingen voor onze teams, zelfs voor onze eigen verslaggevers, dus dat konden ze wel verwachten.  Hoe zullen onze ‘teletekstsupporters’ (hun eigen woorden) , de ‘salonsporters’ hiermee omgaan?

In de uitzending Arend van team Bayer, ons ‘geadopteerd’ team. Ze hebben een hectische 24 uur achter de rug, Dendermonde en Zele zijn ze inmiddels gepasseerd. Op het menu stond pasta met witte saus, met groene groenten als garnituur. De karavaan vertrekt straks richting Bergen op Zoom.

Vrienden van Berkel moeten nog door Zele, waar het thema ‘vuur’is. Dit team staat bekend als een vernieuwer op het gebied van teamindeling en de juiste verdeling van de krachten.

Edwin legt ons uit wat ‘run-bike-run’ betekent: Dit is een estafette waarbij het verplaatsen via auto’s vermeden wordt. Bijkomend voordeel is dat de deelnemers in het ritme blijven en dat de kans op blessures kleiner is. Lopen en fietsen zijn bewegingen die niet geheel bij elkaar passen, maar dat is toch te prefereren boven het stilvallen van de deelnemers.

De Roparun staat gelijk aan bijzondere ervaringen en unieke belevenissen. De emoties die de Roparun oproept bij mensen, zijn van blijvende betekenis en wij hopen dat onze verslaggeving dat deze emoties en gevoelens accuraat vastlegt. Maar het belichten van het sportieve gedeelte en de manier waarop de verschillende teams dit benaderen, is minstens even interessant. Voor ons bij RTV Lansingerland is de Roparun een evenement dat onze dromen als programmamakers in vervulling doet gaan.