In de Roparun zit muziek

Ter voorbereiding op het uitzenden van de Roparun hebben Hans Cieremans en Mathijs van der Kaaij een aantal reportages gemaakt. Dat zijn voornamelijk interviews met mensen uit de organisatie van de Roparun. Zo horen we een gesprek met Theo Klein. Hij was eerst vier jaar vrijwilliger bij een van de checkpoints van de Roparun.

Dit jaar is hij betrokken bij de hulpdienst van de Roparun, die zich bekommert om het wel en wee van de deelnemers, maar ook contacten onderhoudt met het thuisfront, indien de situatie dat wenst.

Yvette laat met een van haar reportages zien hoe het reilt en zeilt bij team Royal FloraHolland. En we worden hartelijk begroet door team B! De lopers hebben een pastamaaltijd meegekregen. Ze kunnen de maaltijd nu niet nuttigen, dat zou zo kort voor het lopen niet verstandig zijn.

Een deelneemster van het team vertelt dat ze kort voor de Roparun besloten van andere loopschoenen te gaan gebruiken. Dat levert grotere belasting van sommige spiergroepen op. Gelukkig heeft ook team Royal FloraHolland uitstekende begeleiding en kunnen de masseurs dit probleem prima oplossen. Ook kan door goed ingetaped te worden veel blessureleed voorkomen worden.

Almer vertelt over een lid van het team Gouden Griffel, voorkomend natuurlijk uit de gelijknamige school. Het lid in kwestie is Lennart van der Meulen, docent en een vriend van Almer. Gisteren speelde Almer op verzoek van Lennart Ren, Lenny, Ren van Acda en De Munnik. Nu in de uitzending speelt Almer een nummer van Lenny Kravitz, Always on the Run. Dit is zeer toepasselijk vanwege de titel. En Lennart heet voor de gelegenheid even Lenny…