”Bakkie bami”

Hanneke van Vrienden Van Berkel (VVB) vertelt enthousiast hoe het hen vergaat. Zou dat komen door het ‘bakkie bami’ dat ze zojuist heeft gekregen? Het begin van de Roparun liep voor VVB niet op rolletjes, het tijdschema kwam daardoor onder druk te staan, maar nu zijn deze aanloopmoeilijkheden overwonnen.

Hanneke legt uit dat het team een ander wisselsysteem hanteert dan de meeste andere teams. en dat is ingewikkelder. Bij VVB gaan drie lopers op pad, in plaats van de gebruikelijke indeling in twee teams van vier lopers. De lopers van VVB zijn daarom bijna continu onderweg. Het grote voordeel daarvan is dat de zichtbaarheid van het team vergroot wordt, zeker ook voor elkaar.

Gezien de voortvarendheid waarmee VVB te werk gaat, kun je concluderen dat een dergelijke indeling haar vruchten afwerpt. Maar de organisatie daarvan vergt nauwkeurige planning en oplettendheid.

Ons illustere presentatieduo stelt Jan-Willem van Gouden Griffel de vraag of deze editie van de Roparun anders en zwaarder is dan de vorige. Jan-Willem, die er vorig jaar nog niet bij was, kan dat beamen noch ontkennen. Zijn gevoel zegt hem echter dat er geen reden is dat aan te nemen. Het weer is nu goed en het loopt gesmeerd binnen het team. Er is sprake van lichte pijntjes, maar dat kan ook niet anders. Het is alweer de tweede dag van de Roparun, een prachtige belevenis, maar natuurlijk fysiek wel zwaar.

Hoe zou het staan met de ruilactie van Cornel?