Team Royal FloraHolland heeft de Roparun lief

Onze teams ter plekke in Frankrijk maken levendige en betekenisvolle impressies en geven een uitstekend beeld van hoe de Roparun verloopt. Maar al in de aanloop (mooi woord, in dit verband) verzorgt RTV Lansingerland al reportages met mensen die bij de Roparun betrokken zijn. Dit doet Hans Cieremans samen met Mathijs van der Kaaij. Zo hoorden we daarnet een gesprek van Hans Cieremans met de directeur van de Stichting Roparun, Wiljan Vloet.

Wiljan Vloet vertelt kleurrijk wat voor een betekenis Roparun heeft en hoeveel mensen ermee bezig zijn. Voor hem een eervolle positie, directeur van een maatschappelijk zo relevante stichting. En hij is zeer blij met het verslag dat wij maken van het evenement en wenst ons veel succes met de uitzending.

Cornel vertel vanuit een knollenveld over het team Royal FloraHolland. We krijgen al de geheimen mee van een pastasaus die al pruttelend staat te wachten op de deelnemers. Voor de nodige kracht en energie voor het vervolg van het parcours.

Royal FloraHolland is een bijzonder team. Nitzan is er voor de negentiende keer bij, ongelooflijk, wat een kerel! Het team is een geoliede machine, waarbij de loper centraal staat. Dit wordt mogelijk gemaakt door de goede zorg van de catering, die sluit naadloos aan op wat de lopers nodig hebben.

We horen Conny, die dit jaar voor de laatste keer meedoet. Het is haar vijftiende editie! Ze raakt emotioneel, het doet haar veel dat ze ermee stopt, maar het moment is nu gekomen. De luisteraar voelt haar betrokkenheid wanneer ze gloedvol spreekt over haar belevenissen tijdens de Roparun. En laten we niet vergeten dat Nitzan en Conny dit allemaal doen voor het welzijn van onze medemens. Hulde aan hen!