Roparun: met meer teams staan we sterker

Team Vrienden Van Berkel is nu ook onderweg. Een aantal leden werkt bij de Marechaussee en die waren nog fanatiek bezig met de allerlaatste voorbereidingen zo vlak voor de start. Het is voor ons interessant te zien hoe de verschillende teams zich voorbereiden. En binnen de teams zijn er ook grote individuele verschillen. Maar uiteindelijk streven ze allen een gemeenschappelijk doel na. De diversiteit is hierbij een sterkte en onderstreept dat de Roparun een breed gedragen evenement is.

We verwelkomen een ander team, uit Bergschenhoek. Het gaat om team Bayer, voorheen het team De Ruiter Seeds. Youri spreekt met de team captain Arend van Silvenhout. Team Bayer, bestaande uit 22 leden met een zeer diverse achtergrond, is sinds 11:30 uur vanmorgen onderweg. Morgen zal dit team ook in onze uitzending komen. We zijn zeer verheugd een team te adopteren en hun verrichtingen te mogen volgen.

Jatogniettan kachelt inmiddels flink door, ruim twee marathons hebben ze er al opzetten. Zoals de naam doet vermoeden, heeft dat vast met Rotterdams doorzettingsvermogen en een vastberaden wil te maken. Niet lullen maar poetsen!

Arthur en Youri geven Cornel een ruilopdracht mee. Zij willen dat hij in elk basiskamp een object uitruilt. Het is dan interessant om te zien met welk object Cornel gaat eindigen. We wachten in spanning af. Arthur en Youri hebben een eigenzinnige, hoogst originele wijze van presenteren. RTV Lansingerland geeft graag ruimte aan creatief talent.

Yvette Gabler is voor de eerste keer betrokken bij het verslaan van de Roparun. Arthur en Youri zijn zeer benieuwd naar haar bevindingen. Yvette slaat zich door de barre weersomstandigheden heen en zoekt naar interessante persoonlijkheden onder de deelnemers en wil achterhalen wat hun drijfveren zijn. We blijven Yvette volgen.

De Roparun, iedere keer weer volop verwikkelingen en interessante invalshoeken.