Roparun en Ruud Bahnert: voor elkaar gemaakt

Dit jaar doen 323 teams mee. De opbrengst gaat in totaal naar 111 doelen. De teller staat op dit moment (16:15 uur, zaterdag 8 juni) op ruim 3,3 miljoen euro. De giften houden daarmee gelijke tred met de niet-aflatende inzet van de teams. Het is hartverwarmend wanneer toewijding en beloning met elkaar overeenkomen.

Als we over helden spreken, dan moeten we in dat verband ook over onze programmamaker Ruud Bahnert spreken. Ruud is de unieke onnavolgbare maker van onze sportuitzending.  Straks gaat hij een liveverslag maken van een voetbalwedstrijd van de vrouwen van CV Berkel. De teams van de Roparun en Ruud zijn uit hetzelfde hout gesneden: beiden bevlogen en gezegend met enorm doorzettingsvermogen. Ze houden van sport. En het welzijn van de medemens staat altijd centraal.

We horen in dit uur een interview van Hans Cieremans met de persvoorlichter van de Roparun, Willem van de Ven. Zijn taak is in de loop van jaren flink uitgebreid. Het weerspiegelt hoe belangrijk de Roparun is geworden.

Willem van de Ven beschrijft hoe zijn werk eruitziet en waar de aandachtspunten liggen. Vroeger deed hij het samen met Arie Bezemer, nu is Willem al vier jaar geleden persvoorlichter. De doelstellingen van de Roparun liggen Willem na aan het hart, ook vanwege ervaringen met kanker in zijn nabije omgeving. Ook het hardlopen zelf spreekt hem aan, helaas moest hij dat vanwege knieklachten opgeven.

Roparun verbindt en verblijdt mensen op alle niveaus.

Hieronder zien jullie een foto van Ruud en Mathijs samen.