Roparun: eerste avond valt

Arthur keert weer terug in de studio, nu met Youri aan zijn zijde. We schakelen naar Ruud voor de tweede helft van CVV Berkel tegen Woezik en we hopen op beter nieuws. Kunnen de vrouwen van CVV Berkel nog iets uitrichten?

Hans Cieremans spreekt met Freek Bredius, verantwoordelijk voor het verkeer en veiligheid rondom de Roparun. Al 26 jaar is Freek betrokken bij de Roparun en hij benadrukt de samenhorigheid waardoor de organisatie van de Roparun zich kenmerkt . Voor hem is het gevoel nog steeds hetzelfde als in het begin. Het werk vraagt steeds meer van hem, maar de doelstellingen van de Roparun doen hem sterken in zijn overtuiging met volle inzet door te gaan.

De vrouwen van CVV Berkel staan inmiddels 0-4 achter…

Het is inmiddels ook duidelijk hoe gedegen de loopteams de zaken aanpakken. Elk team bestaat uit een A- en een B-team. Anders dan dit klinkt, gaat het hier niet om een hoofd- en een reserveteam. Bij een basiskamp wisselen ze elkaar af en wordt gegeten en de lopers verzorgd.

De vrouwen van CVV Berkel scoren een eretreffer, 1-4, de pijn enigszins verzacht.

Drie teams nu onderweg, de weersomstandigheden nog altijd wisselend. We horen van onze reporters dat het af en toe flink spookt en er sprake is van hevige regenval. Sommigen zijn volledig verregend.

De Roparun staat ergens voor en vraagt veel van mensen, van de deelnemers en van degenen die het verslag ter plekke maken. Maar het is het allemaal dubbel en dwars waard.