Roparun: een veelzijdige organisatie

Hoe staan onze teams ervoor? We zijn zeer benieuwd.

De Vrienden Van Berkel beginnen straks rond 20:30 uur.

De Gouden Griffel, rond 13:30 uur begonnen, hebben nu ongeveer 60 kilometer afgelegd en weren zich kranig. Ondanks het weer hebben ze weinig vertraging opgelopen.

Jatogniettan, ongeveer 66 kilometer ongeveer, een lichte vertraging, maar ze halen toch een hogere snelheid dan het gemiddelde.

Royal FloraHolland, gestart rond 12:30, zijn ruim 80 kilometer onderweg. Een zeer gemêleerd gezelschap. Ervaring en jeugd vinden elkaar in dit team.

Op dit moment is al ruim 3,3 miljoen euro ingezameld!

De Roparun gaat veel verder dan alleen het loopevenement. Zo is er ook de Roparun Kinderdag. Dat is een jaarlijks evenement waarbij kinderen uit kinderziekenhuizen worden uitgenodigd om samen met hun ouders, broertjes en zusjes een leuke dag te beleven.

Tijdens de Wereldhavendagen maken de kinderen een boottocht door de haven van Rotterdam. Het geeft deze kinderen de gelegenheid zich echt kind te voelen en hun ziekte te vergeten. Roparun heeft natuurlijk zijn wortels in Rotterdam en die stad speelt ook bij andere activiteiten van de stichting een prominente rol.

Dit is wederom een illustratie van het feit hoe maatschappelijk relevant de Roparun is. En Roparun is bovendien een organisatie die altijd openstaat voor nieuwe ideeën en nadenkt over hoe goede doelen op de beste wijze bediend kunnen worden.

RTV Lansingerland zal daarbij op de radio en tv dicht betrokken blijven.