Orioles wint en verliest(honkbal)

Orioles wint en verliest (honkbal)
Met tweemaal een winstpartij tegen Alcmaria Victrix, was het voor Orioles om deze lijn door te trekken om aansluiting met de bovenste helft van de competitie niet te verliezen. De dubbel van afgelopen weekend was tegen Wassenaar.
Op zaterdag was de uitwedstrijd op het Sportpark Kerkehout in Wassenaar. Startend werper bij Orioles was Coen Bijns. Hoewel de eerste twee uitjes snel vielen, werd het daarna lastiger voor de Orioles verdediging om de Wassenaarders tegen te houden. In de eerste inning werd een homerun geslagen door Sigmar Eustacia die goed was voor twee punten: 2-0 voor Wassenaar. Ook in de tweede inning vielen de eerste en de tweede uit snel, maar ook hierna werd het lastiger. Youngster Jesse van Es loste Coen Bijns af op de heuvel en hiermee stokte de sterke aanval van wassenaar enigszins. Toch sprokkelde ze nog 5 punten bij elkaar, waarbij de laatste werden gescoord tegen de closer van Orioles, Yopie Verroen. Aanvallende kon Orioles niet heel veel inbrengen: alleen Raynard Valmont, Timothy Rojas en Leujene Fransisca (een dubbel) wisten een hot te produceren. Hiermee kwam de uitslag op 10-0 verlies voor Orioles.
Zoals wel vaker zijn de twee opeenvolgende wedstrijden totaal verschillende van elkaar. Zondag was de startend werper Kevin van den Berg. Dit pakte in de eerste inning goed uit, doordat Orioles een 2-0 voorsprong nam. Wassenaar liet zien aanvallend sterk te zijn en scoorden in de 2e en 3e inning 4 punten. Orioles zette daar alleen nog een punt in inning 3 tegenover. Na inning 4 was de stand 3-t in het voordeel van Wasenaar. Orioles rechtte de rug en mede door een aantal fouten in de verdediging kwamen de Orioles weer op voorspong: 6-5 na inning 5. Hierop volgde een puntloze 6e inning, waarna in inning 7 weer lustig werd gescoord door beide ploegen. Eerst scoorde Wassenaar 5 punten en in de gelijkmakende slagbeurt zorgde onder andere een homerun van Daniel Axson voor een gelijke stand: 10-10. Met deze gelijke stand bereikte de wedstrijd de tweede helft van inning 9: door driemaal drie wijt werden de honken gevuld met Orioles lopers en door een opofferingsstoorslag van Kelvin Knape kon Kevin van Veen het winnende punt binnen lopen. Aanvallende waren Orioles deze wedstrijd veel actiever: Shurty Tremus (3 hits), Ogier Martis (2), Kelvin Knape (2), Iveron Maria (1) en Daniel Axson (1) gaven hieraan gestalte.
Volgens week speelt Orioles een dubbel tegen koploper Kinheim uit Haarlem. Op zaterdag de thuiswedstrijd op het eigen Orioles park aan het Sporthoekpad 4 in Bergschenhoek (aanvang 14:30 uur), zondag is de uitwedstrijd in Haarlem.
Verder spelen de softbaldames op 30 mei hun belangrijke thuiswedstrijden tegen koploper Catch uit Voorburg. Het gaat hier om de koppositie van de eerste klasse A. Aanvang op het eigen Orioles-park: 11:00 en 13:10 uur.
Meer informatie over The Orioles of het spelen van honk- en softbal op http://www.orioles.nl.
Bijschrift bij foto: Kelvin Knape “legt” de stootslag neer, waarop Kevin van Veen (achtergrond) het winnende punt kan scoren. Coach Aldric Dunlop (uiterst link) slaat het allemaal gade.