TOGB zondag wint ook laatste wedstrijd

TOGB zondag 1 heeft de competitie in stijl afgesloten. Op het Hoge Land was het team van Ronald Ermes in het laatste competitieduel met 3-0 te sterk voor het tot de nacompetie veroordeelde Concordia. De Delftse opponent was in de heen wedstrijd nog dichtbij een stunt tegen het team van Ermes. In Delft schoot Vince Luijken de late gelijkmaker binnen zodat het duel in een gelijkspel eindigde.

Hoe anders liep hebt vandaag. TOGB vond elkaar gemakkelijk en was heer en meester op het veld. Al vroeg in de wedstrijd was het Martin La Cruz die de 1-0 op het scorebord kon zetten. Na een uitstekende aanval dook rechtsachter Damiano Vaudo op in de zestien en leek op weg naar de 2-0. Met vereende krachten werd Vaudo gestuit. Onreglementair oordeelde scheidsrechter De Wit en wees naar de strafschopstip. Vince Luijken schoot echter niet met scherp en zo kon doelman Bas van der Burg de inzet van de TOGB aanvoerder keren. Het was maar goed voor Concordia dat de sluitpost in vorm was deze middag. Schoten van Glenn den Uijl, Merick Heintjes, Jay Zandbergen en Vince Luijken werden door de goalie onschadelijk gemaakt. Op de inzet van Rob Gerritsma die door Glenn den Uijl werd aangespeeld had de doelman geen antwoord en zo stond de 2-0 alsnog op het scorebord. De mooiste goal van de middag volgde even later en kwam opnam van Jay Zandbergen. Het was een aanval over veel TOGB schijven die prima door Zandbergen werd afgerond.
Na de thee had TOGB voldoende mogelijkheden om Concordia met een grotere nederlaag naar Delft terug te sturen. Het vizier bij de geel zwarten stond niet meer op scherp. De gasten uit Delft bleken ook in het tweede bedrijf niet in staat om doelman Sven van Hees te passeren. TOGB trainer Ronald Ermes gunde speeltijd aan de spelers uit de selectie die vertrekken. Zo stond reserve doelman Sven van Hees vandaag de gehele wedstrijd in het doel. Van Hees vertrekt naar VOC dat volgend jaar in de hoofdklasse actief zal zijn. Ook stonden Glenn van den Burg, Koen van den Broek en Rik Verwey deze middag in het veld. Het drietal zal komend seizoen aansluiten bij de zaterdag selectie van TOGB. Eerder deze week werd bekend dat Martin La Cruz TOGB trouw blijft en niet de overstap naar Neptunus Schiebroek maakt. Ook Leroy Zwarteveld, nu actief bij jong TOGB, zal komend seizoen deel uitmaken van de selectie van TOGB.
Kampioen TOGB sluit met de 3-0 overwinning van vandaag het seizoen met 71 punten af. Concordia maakt zich op voor de nacompetitie waarmee het team zal strijden voor een langer verblijf in de 2e klasse.