Roparundeelnemers zijn er klaar voor!

Op zaterdag 18 mei kwamen de Roparun-teams voor de laatste keer bijeen in het Nieuwe Luxor theater in Rotterdam. Nog een krappe 2 weken en dan leggen ze de tocht van hun leven af. Ruim 500 kilometer van Parijs naar Rotterdam om geld in te zamelen voor mensen met kanker.

Radioverslaggevers Hans Cieremans en Mathijs van der Kaaij waren aanwezig bij deze laatste bijeenkomst en vroegen verschillende mensen het sportshirt van het lijf. Zo spraken de mannen onder andere met Willem van de Ven. Willem is persvoorlichter en zorgt er voor dat de pers alle informatie tot hun beschikking heeft over de Roparun. Zelf is hij al jaren actief voor de Roparun. “Als je in je omgeving te maken krijgt met kanker en je hebt iets met hardlopen, dan kom je vanzelf bij de Roparun terecht.”

“Je bent een jaar lang alleen maar bezig geweest met de Roparun, het gevoel, de organisatie. Je bent besmet met het Roparun-virus.” aldus Wiljan Vloet, directeur van de Roparun. Vlak voor de Roparun van 2018 werd hij directeur van de Roparun. Dit is zijn eerste jaar waarin hij directeur is. En trots, dat is hij zeker. “Je ziet het hele jaar goede doelen voorbij komen, dat maakt je gewoon ontzettend trots op die vrijwilligers en de teams die geld ophalen voor palliatieve zorg.”

Hans en Mathijs spraken nog veel meer mensen tijdens de laatste teambijeenkomst. Onder andere de coördinator van het startpunt in Parijs, de checkpoints, chef verkeer. De interviews zijn te beluisteren tijdens het Roparunweekend van 8 tot 10 juni op RTV Lansingerland.

RTV Lansingerland aanwezig in het Luxor Theater met een locatiestudio.