Mogen leerlingen Gouden Griffel School meester Jelle kaal scheren?

Berkel en Rodenrijs, 22 mei 2019 – Een leraar uit Berkel en Rodenrijs wil op een wel heel bijzondere manier geld inzamelen voor het goede doel. Jelle Uringa, leraar van Groep 7/8 en teamcaptain van Roparunteam de Gouden Griffel, scheert zijn haren af als er voldoende geld ingezameld wordt voor zijn Roparun team. Hij doet hier aan mee met een team van zijn basisschool bestaande uit voornamelijk leerkrachten en ouders. Meester Jelle daagt de kinderen van zijn klas – en andere leerlingen van de school – uit om in de komende 1,5 week minimaal 300 Euro in te zamelen voor dit goede doel. Lukt dat, dan scheert Jelle zijn haren er zelf af met behulp van een collega. Halen de kinderen 500 Euro of meer binnen, dan mag een kind de tondeuse hanteren ten overstaan van alle andere leerlingen. Halen de kinderen 700 euro op, mag er gefilmd worden en wordt het filmpje op de fb-site van het team gezet.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om geld op te halen voor mensen met kanker. De Roparun vindt ieder jaar plaats in het Pinksterweekend. De start van de 2019 editie is op zaterdag 8 juni in Hamburg en Parijs. Alle deelnemers finishen op maandag 10 juni op de Binnenrotte in Rotterdam. Het team van de Gouden Griffel start in Parijs.

Ludieke actie om bijdrage te leveren
Jelle Uringa licht zijn bijzondere actie toe: “De Roparun is naast een mooi sportief evenement, vooral ook een heel mooi doel. Toen ik ging nadenken over een manier om mijn leerlingen uit Groep 7 en 8 enthousiast te maken om me te helpen om geld in te zamelen, realiseerde ik me dat ik meer resultaat zou hebben met een ludieke actie. Want ze willen uiteraard graag een goed doel helpen, maar als ze daar hun meester een beetje mee voor gek kunnen zetten, maakt dit het toch net leuker. Kaal worden is voor veel patiënten geen keuze, dus deze actie staat daar ook symbool voor. Mijn leerlingen hebben 2 weken de tijd om geld in te zamelen. Ik ben heel benieuwd of ik de RopaRun met een kaal hoofd ga beleven of niet…”.

Bijdragen aan de actie
Mensen die meester Jelle willen sponsoren – en de kinderen willen helpen om met de tondeuse aan de slag te mogen gaan – kunnen doneren via deze site. Selecteer bij ‘teamlid’ de naam Jelle Uringa en vermeld bij de naam ‘Jelle kaal’. Op deze manier kan achterhaald worden of de donatie hoort bij deze actie en kan het totaalbedrag bijgehouden worden.

Over het team
Het hele RopaRun team de Gouden Griffel heeft een link met school. Het team bestaat voornamelijk uit leerkrachten, oud-leerkrachten en BSO medewerkers van de basisschool. Zij worden gecompleteerd door ouders van leerlingen van school en familie en vrienden van de leerkrachten. Kijk hier voor meer informatie over het RopaRun team van de Gouden Griffel.

Mocht het de leerlingen lukken om het bedrag bij elkaar te halen, dan is RTV Lansingerland natuurlijk aanwezig bij het scheermoment! Doneren dus!