Orioles lastig voor koploper(honkbal)

Na de duidelijke nederlaag vorige week tegen Onze Gezellen, was het herstel op zondag al zichtbaar. Pas in de laatste inning wist de Haarlemse ploeg de winst te pakken. Zou dit herstel doorzetten tegen de koploper Neptunus?
De eerste wedstrijd van dit tweekamp vond plaats op vrijdagavond. Startend werper Kevin van den Berg was de eerste inning nog niet op volle toeren en hierop konden de Rotterdammers punten scoren. Hierna wist de verdediging van Orioles goed staande te blijven. Ook nadat Van den Berg was gewisseld door routinier Kevin van Veen bleef de Hoekse ploeg goed overeind. Uiteindelijk werd met 4-1 verloren van Neptunus.
Op zondag was de thuiswedstrijd tegen Neptunus. Youngster Jesse van Es stond op de heuvel bij de gastheren. En deed dit heel behoorlijk. In de eerste 4 innings wist Neptunus slechts eenmal te scoren. Dit gebeurde nadata Orioles in de tweede inning brutaal de leiding had genomen met goed honkbal. In inning 5 was de pijp leeg bij Van Es en werd de 15-jarige gewisseld door Coen Bijns. Die kon er niet meer voor zorgen dat de ploeg uit Rotterdam uiteindelijk 6 keer scoorde in deze inning. Bij deze 1-7 achterstand leek de wedstrijd gespeeld, maar Orioles rechtte de rug en kwamen terug. Met 3 punten in inning 8 en 3 punten in inning 9 werd de stand 7-7 na 9 innings: dit betekende verder met een 10e inning. Bijns was in inning 5 afgelost door gelegenheidspitcher Shurty Tremu, die de slagploeg van Neptunus geen punt toestond tot en met inning 9. In inning 10 wist Neptunus nog eenmaal te scoren en hiermee was de eindstand bereikt: 7-8 verlies voor Orioles.
Volgens week speelt Orioles een dubbel tegen koploper Alcmaria Victrix uit Alkmaar. Op zaterdag de thuiswedstrijd op het eigen Orioles-park om 14:30 uur. Op zondag is dan de uitwedstrijd in Alkmaar (aanvang 14:00 uur).
Meer informatie over The Orioles of het spelen van honk- en softbal op http://www.orioles.nl.
Bijschrift bij foto: Tweede honkman Stijn Goedee maakt een uit bij het tweede honk en komt hier net te kort voor een dubbelspel. Later in de wedstrijd maakt hij dit wel.