Ontdek vrijdag 17 mei het Lage Bergse Bos

Ontdek natuur- en recreatiegebied het Lage Bergse Bos tijdens de Rotte Lente Avond op vrijdag 17 mei. Je fietst door het gebied en passeert diverse hotspots. Je krijgt een rondleiding bij de moderne boerderij Het Lansingerland, je krijgt een heerlijke amuse bij Lake House Rotterdam en een kunstspeurtocht bij Artihove. De start en finish is bij Familierestaurant de Bergsche Plas. De Rotte Lente Avond en alle activiteiten op de route zijn gratis. Vooraf aanmelden is verplicht viawww.ookditisderotte.nl/rotte-lente-avonden.

Gratis deelname
Deelname aan de Rotte Lente Avonden is gratis. De Rotte Lente Avonden worden georganiseerd vanuit Ook dit is de Rotte. De evenementen worden mede mogelijk gemaakt door Ondernemersvereniging Rottemeren, Gemeente Rotterdam en Recreatieschap Rottemeren.

Lage Bergse Bos
Vrijdag 17 mei tussen 17.30 en 19.30 uur start de tweede Rotte Lente Avond. Per fiets ontdek je het Lage Bergse Bos. Je fietst ook een stukje door het Hoge Bergse Bos. In totaal is de tocht zo’n 8 km. De tocht start en eindigt bij Familierestaurant de Bergsche Plas in Bergschenhoek. Vanaf daar fiets je door Golfbaan de Hooge Rotterdamsche naar Artihove. Hier kun je wandelen door de beeldentuin en deelnemen aan een kunstspeurtocht. Voor degene die dit leuk vinden kunnen een kijkje nemen in de nieuwe living area van Artihove, vol met creatieve design meubelstukken. De volgende stop is Boerderij Het Lansingerland. Deze moderne melkveehouderij is meer dan alleen een boerderij. Naast dat de boerderij gemoderniseerd is door o.a. een voerrobot, heeft de boerderij ook een camping, boerderijwinkel, vergader- en feestzalen, kinderopvang en in het seizoen een maisdoolhof. Een rondleiding van de boer op deze locatie is een ware beleving. De volgende stop is het gloednieuwe paviljoen Lake House Rotterdam. Zij verwennen je met een heerlijke amuse van het huis. Je fietst terug via de hooglanders naar het eindpunt bij Familierestaurant de Bergsche Plas..

Rotte Lente Avonden
De fietstocht op vrijdag 17 mei maakt onderdeel uit van de Rotte Lente Avonden. Van 10 mei tot en met 21 juni is het iedere vrijdagavond de Rotte Lente Avonden. Je fietst, wandelt of vaart door één van de gebieden aan de Rotte. Onderweg passeer je leuke hotspots waar je kennismaakt met de activiteiten. Wat dacht je van een tuben? Een Elliptigo uittesten? Een stukje varen? Bijzondere vogels spotten? Meedoen met een mini-workout? Een kijkje nemen in een galerie? Het hoort er allemaal bij en het is gratis! Aanmelden is verplicht en kan via de website.

Meer informatie en aanmelden
Meer weten over de Rotte Nazomeravonden? Ga naar www.ookditisderotte.nl/rotte-lente-avonden.

Foto: Ook dit is de Rotte