‘Fans’ kunnen hardlopers Vliegende Vrouwen Run aanmoedigen

LANSINGERLAND/OOSTLAND – Nog maar een paar nachtjes slapen totdat het startschot klinkt bij de vijfde editie van de KVDM Vliegende Vrouwen Run. Aanstaande zaterdag zal Kees van der Meer, de directeur van KVDM, om 11.00 uur het startschot van de tien kilometer lossen. 

Van der Meer zal dit doen nadat oud-Olympisch atleet Robert Lathouwers om 10.15 uur een Olympische warming-up aan de honderden deelnemers heeft gegeven. Lathouwers zal de hartslag flink omhoog doen laten gaan door een intensieve, maar vooral héle opzwepende warming-up. De spanning voor de wedstrijd wordt er nog even goed uitgeschut!

Om 11.00 uur zullen eerst de dames van de tien kilometer van start gaan op het Amstelpad ter hoogte an de Soete Suikerbol. De spullen kunnen (op eigen risico) achtergelaten worden in de Fundament garderobetent. Vijf minuten nadat de dames van start zijn gegaan, volgen de Vliegende Venten, zoals de organisatie de deelnemende mannen noemt. Zij kunnen zichzelf extra uitdagen door een poging te doen om in de buurt te komen van de Vliegende Vrouwen.

Om 11.20 uur gaan de vijf kilometer dames over de startlijn. Lathouwers zal op deze afstand het startschot voor zijn rekening nemen. Vijf minuten later brengt hij ook voor de mannen vijf kilometer het startschot ten gehore. 

Voor het publiek: de route staat op www.vliegendevrouwen.com. Alle ‘fans’ kunnen van tevoren al de beste plek zoeken om hun lopers aan te moedigen. Het parcours loopt dwars door natuurgebied de Groenzoom. Een aanrader is om bij de kruising van de vijf en tien kilometer ter hoogte van de Hichte op de Kleihoogt in Berkel en Rodenrijs te gaan staan. Hier komen alle lopers langs. 

Na de run is om 12.30 uur de prijsuitreiking. Degenen die als allereersten op de vijf of tien kilometer over de finish komen, winnen een luchtballonvaart voor twee personen. Andere winnaars mogen gaan shoppen bij Intersport Doesburg in Berkel en Rodenrijs. 

De KVDM Vliegende Vrouwen Run 2019 wordt afgesloten met een loterij met mooie prijzen. Alle lopers die mee willen doen, dienen een briefje met hun naam en startnummer in de daarvoor bestemde doos te doen. En daarna? Daarna volgt de beloning! De Soete Suikerbol serveert speciaal voor de Vliegende Vrouwen Run een dag lang échte Vliegende Vrouwen pannenkoeken met aardbeien en een flinke dot slagroom.

Foto: Vliegende Vrouwen Run