Spectaculaire Veiligheidsdag Lansingerland 

Zaterdag 11 mei, van 12.00 tot 16.00 uur, organiseert de gemeente in samenwerking met de hulpdiensten en vele andere organisaties een spectaculaire Veiligheidsdag op het parkeerterrein bij zwembad De Windas.

Er is die middag van alles te doen, voor jong en oud. Burgemeester Pieter van de Stadt verricht om 12.00 uur de officiële openingshandeling.

Aanwezige partijen

Alle hulpdiensten, zoals de brandweer, ambulance, politie en GGD, zijn aanwezig. Daarnaast zijn er ook veel andere partijen, zoals de EHBO, Wensambulance, Burgernet, Youz, boa’s van de gemeente, Buurttoezicht, RET, Woonzorgcentrum Laurens, zwembad De Windas, Brandwondenstichting, Krav Maga, het CCV en Jeugd- en Jongerenwerk.

Activiteiten

Er staan een 30-tal kramen met nuttige informatie en de hele middag zijn er demonstraties en workshops van onder andere een politiehond, het bikerteam, reanimatie en AED en het grimeren van wonden en verbanden aanleggen. De fysiotherapeuten van Laurens geven een valtraining voor ouderen. Er kan een kijkje genomen worden in een ME-wagen, ambulance en diverse brandweerauto’s. Er is een knutselplein, verloting van een reanimatietraining en veilig wonen scans, realitybrillen, een poppendokter (neem je eigen pop of beer mee) en zelfs een escaperoom! Kinderen mogen meespuiten met de jeugdbrandweer, op de foto met een politiemotor, krijgen een gratis suikerspin of portie popcorn, leren een trucje zelfverdediging van Krav Maga en kunnen zich laten schminken. Op het demonstratieplein laat de politie een aanhouding zien en is er de demonstratie brandweerhulp na een ongeluk. Zwembad De Windas zorgt voor een gezellig horecaplein. Er kan (vanaf de buitenzijde) een kijkje worden genomen bij de cursus ‘Mijn auto te water’ en is er gratis inschrijven voor zwemlessen.

Kijk voor een compleet overzicht van alle activiteiten en aanwezige organisaties op www.lansingerland.nl/veiligheidsdag

 

Bereikbaarheid

Er is geen parkeergelegenheid op het terrein. Kom vooral gezellig lopend of op de fiets.

Foto: Gemeente Lansingerland