Berkelvrouwen winnen ook van Barendrecht

Met menig supporter uit Berkel, vrienden en bekenden van andere clubs en zelfs Henk van Stee(SPARTA) langs lijn ,want tenslotte wilt iedereen Berkel een keer live in actie zien , was iets na 12.00 uur de aftrap voor de éérste kraker van deze dag, wetende dat een paar uur later de koploper Rijnvogels moest aantreden bij en tegen Oranje Nassau.
Berkel kent nu al een voortreffelijk seizoen en geniet met volle teugen van het 1e jaar in de hoofdklasse en ging dus nu ook onbevangen de wedstrijd in tegen Barendrecht al was er toch wel wat spanning voel en zichtbaar.
Zo’n beetje direct vanaf de aftrap had Sabrina Pocorni een grote kans om de score te openen voor de blauw-gele trots uit Lansingerland maar dit lukte helaas niet en sterker nog,ze raakte hiermee danig geblesseerd dat het direct einde wedstrijd was.
Met Faith  Parto  nieuw binnen de lijnen speelde Berkel een puike éérste helft en had ook het meeste recht op een beloning .
Goed positie spel, leuke combinaties en veel kansen om de score te openen daarwaar de thuisclub niet echt kansen kreeg ondanks dat het druk zette richting het doel van Bianca Troost.
Na een kleine 27 minuten kwam de welverdiende beloning, een schitterende voorzet van Chantal van der Breggen vanaf de rechterkant richting doelgebied werd perfect afgerond door Lindy Hogedoorn waardoor Berkel dus verdiend op voorsprong kwam.
In het laatste kwartier kansen genoeg om de wedstrijd naar zich toe te trekken maar dit lukte niet waardoor er na 45 minuten een magere 0-1 op het bord stond.
Na de thee waren de rollen ineens omgedraaid, de thuisclub had het initiatief en was meer in balbezit, creëerde kansen en moest Bianca Troost meerdere malen aan het werk zetten.
Dit leverde,gelukkig voor Berkel, geen treffers op waardoor een mooie winst weer in de maak leek .
Berkel verzuimde om in  1e instantie de kansen af te maken en de thuisclub was meedere malen dermate gevaarlijk dat de wedstrijd als kanten opkon .
In de 86e minuut was het de goed spelende Isabel Heinsbroek die iedereen te slim af was en werkelijk op sublieme wijze de 0-2 via binnenkant paal in het doel schoot.
In de slotfase kon de thuisclub nog wat terugdoen door in de 89e minuut een penalty te benutten maar hier bleef het bij waardoor Berkel wederom tegen een topploeg wist te winnen.
Blijdschap in het blauw-gele kamp en dat werd later in de middag nog uitbundiger door het gelijke spel in Groningen.
Door de winst van Berkel tegen Barendecht staat het team van Egmond Blinker nu vast op de 2e plaats en bovenaan in de derde periode waardoor het deelname aan het toetje nacompetitie in eigen hand heeft.
Nog 3 wedstrijden, te beginnen komende zaterdag, en dan komt Ter Leede II naar sportpark Het Hoge Land en is de aftrap circa 15.00 uur.