RCH maatje te groot (honkbal)

Na verlies in Hoofddorp en de winst in de marathonpartij in Bergschenhoek tegen Pioniers, stond afgelopen weekend de dubbele ontmoeting tegen het Heemsteedse RCH op het programma voor Orioles.
In verband met Koningsdag werd de eerste wedstrijd gespeeld op vrijdagavond in Heemstede. Met startend werper Kevin van den Berg begon Orioles niet goed aan de wedstrijd. Hoewel Van den Berg in zijn eentje verantwoordelijk was voor alle uitjes in inning 1 en 2, konden de gastheren de bal ook goed raken. In de eerste twee innings liep RCH uit naar een 5-0 voorsprong. Op dat moment werd Van den Berg vervangen door Coen Bijns. RCH wist ook op de nieuwe pitcher nog 6 maal te scoren om uit te lopen naar een 11-0 voorsprong aan het einde van inning 5. Orioles wist nog een punt terug te komen, maar 11-1 was de einduitslag na 6 ½ inning.
Op zondag was de thuiswedstrijd in het vertrouwde Orioles-park. Yopi Verroen was de startend werper op de heuvel bij Orioles. Zijn start was ongelukkig en in de tweede inning bij een 0-7 achterstand werd hij ook gewisseld voor Sebastiaan Allard. Op hem wisten de bezoekers geen punten meer te scoren tot in de 6e inning. Doordat Orioles in inning 5 nog een punt had gescoord was de tussenstand na inning 6 1-8. Allard werd in inning 7 weer afgelost door Stoney van der Hulst, die op vrijdag de laatste inning al had gegooid. Van der Hulst deed een goede job op de heuvel, maar had pech dat in inning 9 een bal hard op zijn voet werd geslagen. Hierdoor moest Kevin van Veen de laatste ballen gooien. In deze slotfase wisten beide teams nog wat runs te scoren om uiteindelijk op een 2-9 (verlies Orioles) uit te komen. Opmerkelijk was dat voor Orioles in de hele wedstrijd geen enkele hit is gescoord.
Volgens week speelt Orioles een dubbel tegen Onze Gezellen uit Haarlem. Op zaterdag op het Orioles-park (Sporthoekpad 4, Bergschenhoek) om 14:30 uur en op zondag de uitwedstrijd om 14:00 uur in Haarlem.
Meer informatie over The Orioles of het spelen van honk- en softbal op http://www.orioles.nl.
Bijschrift bij foto 1: Tweede honkman Kelvin Knape wordt gehinderd bij het maken van een dubbelspel.