Winst voor Orioles honkbal

Opening Day bij Orioles (honkbal)
Na vorige week een dubbele overwinning tegen Hawks, moesten de Orioles aantreden tegen Pioniers uit Hoofddorp. Zaterdag in het stadion in de Haarlemmermeerpolder, op eerste paasdag op hun vertrouwde Orioles-park in Bergschenhoek.
De wedstrijd in Hoofddorp kende dezelfde startende werper als vorige week: junior Jesse van Es leidde de verdediging en deed dit andermaal bekwaam. In een rustige wedstrijd liepen de Orioles uit naar een 3-0 voorsprong in de 6 inning. In inning 6 werd Van Es gewisseld door Sebastiaan Allart. Mede door een aantal veldfouten kwam Pioniers op gelijke hoogte en wisten uiteindelijk de wedstrijd met 5-3 te winnen. Aanvallend was Tijani Dunlop weer op dreef met 2 hits.
Op eerste Paasdag was de startend werper Kevin van de Berg voor de Orioles. Na de eerste pitch van Van den Berg, duurde het nog ruime 4,5 uur voordat de eindstand van deze wedstrijd op het bord stond. In eerste instantie scoorden beide ploegen in inning 2 een punt en in inning 4 Pionier nog een punt, Orioles echter 2 punten. Doordat beide ploegen nog 2 punten scoorden in de achtste inning was de stand bij het ingaan van de 9e inning 5-4 in het voordeel van Orioles. In de laatste slagbeurt scoorden Pioniers nog een punt, Orioles niet wat de stand na de negende inning op 5-5 bracht. Dat betekend bij het honkbal in Nederland verlengen tot maximaal inning 12.
In inning 10 en inning 11 werd door beide ploegen niet gescoord. In de eerste helft van de 12e inning voegde Pioniers nog een punt toe aan hun totaal: 5-6. Dit betekend dat de Orioles moesten scoren in hun slagbeurt. De slagbeurt begon met een snelle uit, daarna een honkslag en eenmaal view wijd. Hierna volgde een fout van de pitcher, waarop de honklopers mochten opschuiven. Met het tweede en derde honk bezet was Daniël Axson de man aan slag. De derde pitch joeg jij met een goede tik het linksveld in en hierop konden de lopers van twee en drie scoren: 7-6 voor Orioles. Een spannende wedstrijd kwam pas om kwart over 7 ten einde, maar het was een wedstrijd die lied zien waarom honkbal een fantastische sport is! Catcher Ogier Martis was aanvallend goed op dreef met drie honkslagen, rookies Timothy Rojas en Stijn Goedee deden ieder met 2 hits een goede duit in het zakje.
Volgens week speelt Orioles een dubbel tegen RCH/Pinguins uit Heemstede. Op vrijdagavond de uitwedstrijd om 19:30 uur, op zondag de thuiswedstrijd om 14:30 uur op het Orioles-park aan het Sporthoekpad in Bergschenhoek.
Meer informatie over The Orioles of het spelen van honk- en softbal op http://www.orioles.nl.

Bijschrift bij foto Matchwinner Daniel Axson wordt op klassieke wijze bedankt met een (ijs-) water douche.

Orioles aan kop (softbal)
Nadat vorige week een wedstrijd werd verloren tegen het Oosterhoutse Twins, waren de dames softballers van de Orioles op zoek naar een dubbele overwinning. Hierbij waren de Ducks uit Boxtel (Noord-Brabant) de tegenstander.
In beide wedstrijden was geen maat op de Orioles. De eerste wedstrijd werd een eenvoudige 0-23 overwinning voor de Hoekenaren, de tweede wedstrijd was met 0-14 iets meer te overzien. De ploeg uit Boxtel was duidelijk een maatje te klein en ook te jong voor het spelen op dit niveau. Het zorgt voor een riante koppositie op dit moment voor de dames van Orioles, alhoewel de nummer 2 (Birds uit Zoetermeer) twee wedstrijden minder heeft gespeeld. Zondag 5 mei kan de afstand werkelijk worden genomen, omdat dan de wedstrijd Orioles – Birds op het programma staat: kom de dames steunen in deze streek derby. Aanvang wedstrijden om 11:00 en 13:10 uur.
Meer informatie over The Orioles of het spelen van honk- en softbal op http://www.orioles.nl.