TTV TOGB 1 kampioen in stijl tegen Sittard

TTV TOGB 1 kampioen in stijl tegen Sittard
Het eerste herenteam van tafeltennis vereniging TOGB speelde op 20 april de kampioenswedstrijd in ‘Den Opper’ tegen Sittard 1. Vanuit een volle kantine werden Clemens Bonner, Milo de Boer en Leroy Heemskerk en coach Michel de Boer luidkeels gesteund. Er moest met grote cijfers worden gewonnen om mede koploper SVE achter zicht te houden.
Leroy opende gelijk heel sterk tegen Sam Geuskens. In de eerste game kon Sam nog redelijk meekomen, maar in de tweede en derde game was bijna elke bal van Leroy raak. Vooral de topspin ballen kregen een terecht applaus van het publiek. Ook Milo kon een winstpunt laten bijschrijven in zijn partij tegen Sander Gelderman, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Milo was net terug van een internationaal toernooi in Belgie en had daar nog last van. De eerste game was er geen krachtsverschil en won Milo nipt met 15-13. Op karakter vocht hij zich door de andere twee en won verdiend in drieën. Mentaal sterk.
Na een makkelijk punt van Clemens was het aan Milo en Leroy om het vierde punt binnnen te halen. De afgelopen tijd had het dubbel het moeilijk gehad, maar tegen Sam en Sander werd de koers verlegd. De eerste game ging nog naar Sittard, maar daarna herstelde TOGB zich ijzersterk en werd er terecht gewonnen. Daarna mocht Milo achter de tafel blijven staan en speelde hij tegen Sam. Dat werd uiteindelijk het eerste punt voor Sittard, want Sam had ‘het op zijn heupen’ en elke bal die hij sloeg was óf te hard voor Milo óf te scherp. Een terechte overwinning en stond er 4-1 op het electronische scorebord.
Vervolgens was het gedaan met de weerstand vanuit Sittard. TOGB liet zien dat ze gewoon heel goed kan tafeltennissen en alleen in de laatste wedstrijd van Leroy tegen Sander werd er één game verloren. Omdat naaste belager SVE gelijk speelde en Wilvo tot grote verrassing met 3-7 verloor, werd het ‘dream team’ van coach Michel deze seizoenshelft wederom kampioen. In de najaarscompetitie zal hij het team nóg meer ondersteunen, door zelf te spelen in de eerste divisie. Maar eerst werd het kampioenschap tot in de late uurtjes gevierd en sloot Michel af met de woorden: ‘ik ben trots op de jongens’.
Jeugduitslagen 20 april
Jeugd 1 (landelijk A) ontving Red Starts 1 uit Venray in ‘Den Opper’. Elly Luo, Rick Bakker (dubbel), Mark Heezen en Ivar Noordam hadden er zin in en Ivar speelde de eerste wedstrijd tegen Jules Holtman en deze partij had alles in zich. Was Ivar in Venray in drie games verslagen, nu was hij gelijk bij de les en stond het na twee games 1-1. Met scherpe forhand openingen maakte Ivar het Jules lastig en kwam alles samen in de vijfde game. Daarin was Jules net iets scherper en won met 5-11. Ook Elly speelde in vijf games en kwam net te kort. Gelukkig kon Mark eenvoudig afrekenen met Jenny Ge en waren Mark en Rick gewoon een klasse beter in het dubbel. Tussenstand: 2-2.
Het werd 4-4, wat kreeg deze prachtige ontmoeting een geweldig spannende ontknoping. Mark speelde tegen Jules en nam geheel verdiend een 2-0 voorsprong. Daarna kreeg Jules meer vat op het spel van Mark en moest de beslissende vijfde game uitsluitsel geven. Mark gaf letterlijk en figuurlijk alles, maar trok net aan het kortste eind met 13-15. De jongens kregen een terecht applaus vanuit een gezellig volle kantine. De laatste en vijfde ‘vijf gamer’ van de dag, was tussen Ivar en Pepijn Engels. Ook hier had Ivar nog iets recht te zetten en ging het publiek ervoor zitten. In de eerste game waren de ‘oh’s en ah’s’ niet van de lucht en werd het 18-20 voor Pepijn. Uiteindelijk moest Ivar met 8-11 in de vijfde game het hoofd buigen en gingen de gasten met zes punten terug naar Venray. Hierdoor is TOGB uiteindelijk heel netjes tweede geworden in de competitie. Een geweldige prestatie!
Jeugd 2 (landelijk C) kreeg Tanaka 1 op bezoek. Tom Luyken, David Leeson en invaller Cornée van Koppen hadden iets recht te zetten, want in Etten-Leur werd het 8-2. Tom moest er tegen Jaimy Meyer nog even inkomen en verloor de eerste game. Daarna liep de opening beter en won Tom in vier games. Ook David wist zijn eerste partij te winnen en dat was heel knap. Toch werd het 2-2, want Cornée kwam net te kort en het dubbel Tom en David kregen geen vat op het spel van Tanaka.
De gasten kwamen zelfs op voorsprong, omdat David toch wel verrassend van Jaimy verloor. Gelukkig kon Tom de stand weer gelijk trekken, want met ijzersterk spel speelde hij Ruben Verhaeren van de tafel. Daarna was het weer even ‘Tanaka time’ en kwamen er drie winstpunten voor de gasten op het scorebord. In de laatste partij liet Tom in stijl zien dat hij ‘de zonnepanelen van het dak’ kan spelen, want in een geweldig spannende wedstrijd die alles in zich had won hij het laatste punt voor TOGB. Zo werd het 4-6 en eindigde team 2 op een hele mooie vierde plaats in een bewogen competitie.
Jeugd 3 (eerste klasse) nam het op tegen VVV 2 uit Voorburg. Cornée van Koppen, Milan de Witte en Piotr van Dijk zag dat de gasten met een invaller kwamen en roken kansen. Daar dacht Dominique Spaargaren echter heel anders over, want na een verloren eerste game trok ze brutaal de overwinning naar zich toe en stond TOGB met 0-1 achter. Gelukkig werd het daara ‘TOGB time’ en werden er drie wedstrijden makkelijk op rij gewonnen.
De wedstrijd van Milan tegen Dominique werd een hele spannende en Milan kwam met goed spel met 2-1 in games voor. Daarna lukte het niet meer helemaal bij Milan en sloeg Dominique wat gaten in de verdediging. Ze won uitendelijk met 4-11 in de vijfde game. Toch was TOGB gewoon beter, want met meer dan drie punten, gingen de gasten niet naar huis. Piotr speelde een schitterende partij tegen Dominique en ook hier kwam ze achter met 2-1. Maar in een loeispannende vijf gamer wist ze net iets scherper te spelen dan Piotr en klonk er een welverdiend applaus uit de kantine. Hierdoor is TOGB vierde geworden.
Jeugd 4 (vijfde klasse) had iets recht te zetten tegen VVV 5. De gasten uit Voorburg hadden thuis met 7-3 gewonnen en Kristel Luyken, Abdel El-Wakil en Brigit Barkhof waren erop gebrand om het VVV heel lastig te maken. Abdel voegde de daad gelijk bij het woord en speelde tegen Bjorn van den Berg een hele strakke partij. De opening liep soepel en zo werd het 1-0 voor TOGB. Helaas lukte het Kristel en Birgit niet om Abdels voorbeeld te volgen en werd het 1-2 voor VVV. Gelukkig werd de stand gelijk getrokken in het dubbel en kwam TOGB zelfs met 4-2 voor. Daarna was het weer de beurt aan de gasten. Kristel liet echter haar kaas niet van de boterham eten tegen Mirko Mufty en waar ze in Voorburg net verloor in vijf games, kreeg ze nu de terechte felicitaties van Mirko. Ze had namelijk goed gespeeld en zo werd het een welverdiend 5-5 gelijkspel. Gevolg is dat het vierde een mooie vierde plaats heeft veroverd in de competitie. Klasse!
Jeugd 5 (vijfde klasse) was na de kampioenswedstrijd van vorige week, klaar om het af te maken tegen Taveba 5 uit Barendrecht. In ‘Den Opper’ begon Misha Heyman tegen Simon Luijsterburg en daar had hij nog een appeltje mee te schillen. In Barendrecht in drie spannende games, maar nu had Misha andere plannen. Hij nam gelijk het initiatief en joeg de bal met huiveringwekkende vaart over de tafel. Simon wist even niet waar hij de ballen moest zoeken en verloor de eerste twee games. Daarna lukte het even wat minder bij Misha, maar in vier games haalde hij zijn revanche. Klasse en 1-0 voor TOGB.
Het werd zelf 6-0 voor onze kanjers, want Taveba had geen vat op het spel van TOGB. Wel werd het dubbel Misha en Delano Vijverberg aan het werk gezet en werd het publiek getrakteerd op een mooie wedstrijd. Er was strijd en in de vierde game zijn er wat nagels gesneuveld. Het werd 19-17 en de laatste bal was een prachtige smash. Wat een punt.
In de zevende partij liet Celina weer zien over ongekende krachten te bezitten en vocht ze als een leeuwin tegen de sterke Joel Kraal. Ze kwam netjes met 2-1 voor in games, maar Joel was net iets scherper en won in vijf games. Ook in haar laatste partij lukte het niet helemaal tegen Simon, maar Misha en Koen wonnen alle drie hun partijen en zo werd het 8-2. Hierdoor zijn de kampioenen met 19 (NEGENTIEN) punten voorsprong dik verdiend eerste geworden en is Koen ongeslagen gebleven in 24 partijen. Wat een duizelingwekkende score enjullie verdienen allemaal een dikke TOGB pluim!
Jeugd 6 (pupillen C) kreeg de nummer twee op bezoek uit Katwijk, Rijnsoever 11. Gjalt Kikstra, Hidde Voogt en Jeffrey Westphal hadden er zin in en Gjalt opende ‘het bal’. Hij wist wat hem te doen stond, want in Katwijk was het een spannende wedstrijd in vijf games. Gjalt was gelijk bij de les en speelde geconcenteerd en won de eerste game met goed spel met 11-6. Joas Sira kreeg in de tweede game meer vat op het spel van Gjalt, maar toch sleepte Gjalt die binnen. Uiteindelijk won Gjalt in de vierde game het eerste punt voor TOGB. Klasse!
Daarna duurde het even voordat het tweede punt kwam, want Rijnsoever won vier partijen op rij in drie games. Ze waren gewoon net iets beter en zeker in het dubbel hadden Gjalt en Jeffrey kansen. In zijn tweede partij trof Gjalt Renske en net als in Katwijk kon hij winnen. Was het toen in vijf games, nu had hij er maar vier nodig. In de resterende partijen vochten de TOGB’rs als leeuwen en speelde Jeffrey sterk tegen Renske Haanstra. Hij zocht goed de opening, maar kon het net niet afmaken. Ook Hidde wist zijn laatste partij tegen Joas goed te spreiden, maar moet toch de overwinning aan Rijnsoever laten. Uitslag werd 2-8 voor de gasten en zo is team 6 met 26 punten net achter ATTC Evo-Repro 4 geeindigd in de voorjaarscompetitie 2019. Prima resultaat voor zo’n eerste keer in de competitie in deze samenstelling.

Foto: Milo de Boer, Clemens Bonner, Ronald Vijverberg, Leroy Heemskerk, Coach Michel de Boer en Leon Vijverberg.  Bron TOGB.