Opening Day bij Orioles

Opening Day bij Orioles (honkbal)
Hoewel het honk- en softbal seizoen al weer een week aan de gang was, hielden Orioles afgelopen weekend hun “Opening Day” om het seizoen te starten. De reden? Zowel het eerste honkbalteam als het eerste softbalteam speelden een thuiswedstrijd.
Na eerder een dubbel verlies in het openingsweekend tegen het Haarlemse Sparks, was het voor de honkballers zaak om afgelopen weekend te winnen tegen Hawks uit Dordrecht. Op zaterdag was de uitwedstrijd aan de Dordse Krommendijk. Met Rookie-pitcher Jesse van Es als eerste op de werpheuvel nam Orioles een 4-0 voorsprong. Op het moment dat de jongeling in de vierde inning werd gewisseld door Stoney van der Hulst stond deze tussenstand op het bord. Hawks kwam nog wel terug, maar door een zwakke inning van Dordse kant, konden Orioles uitlopen naar een 11-5 voorsprong. Deze werd geconsolideerd door Van der Hulst en daarna Kevin van Veen op de heuvel. Aanvallend vielen Lejeune Fransisca (3 hits) en Malcolm Marlin (3 binnengeslagen punten) op.
Op zondag was de startend werper Kevin van de Berg. De jongeling, die vorige jaar meer dan 100 strike-outs gooide, gooide een sterke wedstrijd. Hij gooide 7 volledige innings en stond hierin maar 4 honklopers toe. Geen van deze honklopers was in staat om te scoren, waar Orioles in de tweede inning een 4-0 voorsprong namen. In de 5e inning bouwde de ploeg de voorsprong met nog een punt uit, waarmee halverwege de wedstrijd de eindstand al op het bord stond. De laatste twee innings werd Van den Berg afgelost door een andere nieuweling in de Hoekse ploeg: Yopie Verroen. Met 3 keer 3 slag was hijzelf voor een belangrijk deel verantwoordelijk dat Hawks niet meer kon scoren. Aanvallend waren Tijani Dunlop, Ogier Martis en Daniel Axson goed op draaf met ieder 2 hits.
Volgens week speelt Orioles een dubbel tegen Hoofddorp Pioniers. Op zaterdag de uitwedstrijd in Hoofddorp om 13:00 uur, op zondag de thuiswedstrijd om 14:30 uur op het Orioles-park aan het Sporthoekpad in Bergschenhoek.
Meer informatie over The Orioles of het spelen van honk- en softbal op http://www.orioles.nl.
Bijschrift bij de foto: Niewkomer Tijani Dunlop maakt een sliding naar het tweede honk.

Orioles aan kop (softbal)
Vorige week hadden de dames van het softbal team van Orioles hun twee wedstrijden eenvoudig gewonnen tegen en bij het Haagse Storks. Deze week was de dubbel tegen Twins uit Oosterhout.
De eerste wedstrijd startte met het gooien van de eerste bal. Softbal liefhebber en ondersteuner bij veel werkzaamheden Frans van der Heiden gooide de eerste bal. Hierna startte een wedstrijd die een eenzijdig karakter had. Twins was in deze wedstrijd niet in staat om de verdediging goed te organiseren. Orioles liep regelmatig uit naar een ruime voorsprong, zonder dat Twins daar wat tegenover kon zetten. Hierdoor wonnen de Hoekenaren de wedstrijd 6-0.
Dat beloofde veel goeds voor de tweede wedstrijd, maar deze verliep toch anders. De uitstand was uiteindelijk 5-6 voor Twins. Hiermee delen beide teams de koppositie in de eerste klasse A.
Volgende week spelen de dames hun dubbele uitwedstrijd in het Brabantse Boxtel tegen de Ducks. Hopelijk levert dit weer een dubbele winst op.
Meer informatie over The Orioles of het spelen van honk- en softbal op http://www.orioles.nl.