TTV TOGB neemt revanche in Bergeijk

TTV TOGB 1 neemt revanche in Bergeijk
Op zaterdag 13 april reisde het eerste herenteam van tafeltennis vereniging TOGB naar Bergeijk in Brabant. Tegen de koploper Wilvo/ttv Bergeijk in de tweede divisie stelde coach Leon Vijverberg Clemens Bonner, Milo de Boer en Leroy Heemskerk op. Doel was om revanche te nemen op de thuis 4-6 nederlaag.
In de openingswedstrijd moest Leroy gelijk aan de bak tegen John Mandemakers. Dit is een zeer ervaren speler en heeft op de backhand van zijn batje noppen. Hier en aan de houten vloer moest Leroy wennen en de eerste twee games gingen met 11-9 naar John. Gelukkig kon Leroy zich herpakken in de derde game, maar ging John toch met de overwinning aan de haal. Een luide ‘hopsa’ galmde door de sfeervolle zaal. Het werd zelfs 2-0 voor Bergeijk, want Milo kwam net te kort tegen de supersnelle Pascal van Gemert.
In zijn eerste wedstrijd zette Clemens erg eenvoudig het eerste punt voor TOGB op het scorebord. Samen met Milo speelde hij daarna het dubbel en moest Milo er even inkomen. Na vier spannende games stond het 2-2 en moest er een beslissende vijfde game worden gespeeld. TOGB speelde daarin ijzersterk en won met 11-6.
In de vijfde partij nam Leroy het op tegen Pascal en dat werd een kraker. Het zijn allebei snelle spelers en het talrijke publiek klapte veelvuldig voor de diverse schitterende rallies. Natuurlijk werd het een vijfde game en tot 7-7 was alles in balans. Vervolgens gaf de ervaring van Pascal de doorslag en werd het 3-2 voor Bergeijk. Tijdens de tweede partij van Clemens werd het muisstil in de zaal, want bijna alles lukte bij Clemens en de partij was snel in drie games afgelopen. Ook Milo haalde vrij eenvoudig een punt binnen voor de gasten en stond TOGB met 3-4 voor. In zijn laatste partij was Clemens gewaagd aan Pascal en werd het geweldig spannende wedstrijd. Clemens liet zich een beetje intimideren en verloor.
Daarna was het echter gedaan met de koek voor Bergeijk, want Leroy en Milo lieten zien dat de jeugd de toekomst heeft en maakten de klus af met 4-6. Door deze overwinning neemt TOGB de koppositie weer over samen met SVE. Alles komt samen in de laatste competitie wedstrijd op 20 april in ‘Den Opper’. U bent meer dan welkom en aanvang 14.00 uur.
Jeugduitslagen 13 april
Jeugd 1 (landelijk A) speelde met Rick Bakker, Mark Heezen en Ivar Noordam in Barendrecht tegen Taveba 1. Ivar opende tegen de sterke Dennis Roggeveen. De spelers waren aan elkaar gewaagd, maar Dennis trok in drie games toch aan het langste eind. Gelukkig hadden Rick en Mark minder tegenstand tegen de twee invallers en werd het 1-2 voor TOGB.
In het dubbel maakten Rick en Mark het erg spannend. De eerste twee games wonnen ze met mooie openingen, maar daarna kwam Taveba goed terug. Gelukkig was TOGB in de vijfde game goed bij de les en wonnen ze. Daarna moest Ivar in zijn tweede partij opgeven vanwege een blessure aan zijn elleboog en speelde Mark een bloedstollende partij tegen Dennis. Mark haalde soms onmogelijke ballen terug, maar toch won Dennis. Uiteindelijk werd het 5-5 en dat was een zwaarbevochten gelijkspel. In de laatste partij wist Rick namelijk net te winnen van Dennis in de vijfde game met 12-10 en dat is een bijzonder goede prestatie.
Jeugd 2 (landelijk C) reisde af naar Tilburg met Luc Grunbauer, Tom Luyken en invaller Cornée van Koppen om tegen TIOS’51 1 te spelen. Cornée nam de openingswedstrijd voor zijn rekening tegen Seppe van Beurden en dat deed hij zeer verdienstelijk. Toch kwam hij net iets tekort en werd het 1-0 voor TIOS. Daarmee was de koek nog niet op, want het werd zelfs 3-0. Het dubbel werd daardoor cruciaal en dat had TOGB goed in haar oren geknoopt. In een hoogstaande partij wonnen Luc en Tom en werd het eerste, welverdiende punt op het scorebord bijgeschreven.
In de resterende vijf wedstrijden liet TOGB zien niet onder te hoeven doen voor TIOS en werden de laatste drie partijen netjes gewonnen. Zeker de partij die Cornée won van de sterke Ryan Rombouts was er een om ‘de vingers bij af te likken’. De einduitslag werd 5-5 en wonnen Tom en Cornée er elk een en Luc twee. Met nog een wedstrijd te gaan, staat team 2 op een mooie vierde plaats.
Jeugd 3 (eerste klasse) nam het op tegen Taveba 3 in Barendrecht. Bram Winkelman, Milan de Witte en Ilse van Es hadden er zin in en Bram mocht tegen Samuel Euser openen. Dat deed Bram prima en kon de openingen van Samuel goed pareren. Bram won de eerste game, maar daarna had Samuel het spel van Bram goed door en won. Ook Ilse en Milan verloren hun eerste partij, dus stond het al snel 3-0 voor Taveba. Gelukkig kon er in het dubbel iets rechtgezet worden, want Bram en Ilse waren beter op elkaar ingespeeld dan de tegenstanders. Overtuigend haalden ze het eerste punt voor TOGB binnen. Bram bleef daarna achter de tafel staan en trof in Jamaine van der Sluis een gelijkwaardige tegenstander. Het werd een spannende partij in vijf games waarin de kansen over en weer gingen. Uiteindelijk gaf de aanval in de vijfde game van Jamaine de doorslag. Ook Milan verloor zijn tweede partij en stond het 5-1. De einduitslag werd uiteindelijk 7-3 voor Taveba. Ilse verloor drie partijen, Milan won er een en Bram haalde een hele knappe overwinning binnen tegen de watersnelle Bing Romme van der Meer.
Jeugd 4 (vijfde klasse) reed naar Alphen aan de Rijn om het op te nemen tegen ATTC Evo Repro 3. Kristel Luyken, Abdel El-Wakil en Brigit Barkhof hadden nog een appeltje te schillen met ATTC, want in Berkel werd het een gelijkspel. Kristel kreeg het echter in de openingspartij gelijk moeilijk en verloor. Ook Abdel verloor ietwat onverwacht in vijf games van Quinten van der Klugt en stond TOGB met 2-0 achter. Gelukkig kon Birgit iets rechtzetten en speelde ze een fraaie partij tegen Ying Wijnhof, die ze door mooi geplaatste ballen in de vijfde game won. Dat was een breekpunt in de wedstrijd, want daarna won TOGB drie partijen op rij.
ATTC wist toch een derde punt binnen te halen, want Abdel speelde soms iets te slordig. Zo liep het uiteindelijk toch goed af voor TOGB en werd het 3-7. Een prachtige resultaat en staan ze nu op een mooie derde plaats.
Jeugd 5 (vijfde klasse) speelde een wel heel bijzondere wedstrijd in Zoetermeer. Wat was namelijk het geval, tegen Taverzo 8 konden ze kampioen worden. Misha Heyman, Celina Smeele, Koen Schwartz (dubbel) en Delano Vijverberg waren best wel gespannen en in de eerste partij was dat af en toe te zien bij Celina. Ze verloor daardoor de eerste game, maar herstelde goed in de tweede en derde. Helaas werd het een beslissende vijfde game en die verloor ze. Ook Delano verloor daarna in een super spannende partij en even leek er een sensatie in de lucht te hangen.
Mischa liet in zijn eerste wedstrijd echter zien dat dit team niet voor niets kampioen kan worden en speelde Tomas Naessen van de tafel. In het dubbel speelden Celina en Koen samen en kwamen redelijk eenvoudig met twee games voor. Daarna liep het even niet en werd het een vijfde game. Daarin lieten ze zien over stalen zenuwen te beschikken en trokken ze de overwinning binnen met 11-9. Daarna was het wel gedaan met de tegenstand van Taverzo en werd het een overtuigende 3-7 overwinning voor TOGB. Hierdoor zijn ze met nog een wedstrijd al kampioen, want de voorsprong op de nummer twee Spinmill is zestien punten. GEFELICITEERD kanjers !
Jeugd 6 (pupillen C) reisde af naar Nieuwland om het op te nemen tegen de koploper Tavernie 2. Thuis was het 0-10 voor de gasten geworden, dus hadden Gjalt Kikstra, Hidde Voogt en Jeffrey Westphal iets recht te zetten. In de openingswedstrijd vocht Hidde voor wat hij waard was en werd het gelijk een spannende partij. Toch trok Sem Baars aan het langste eind, maar ondanks het verschil in rating maakte Hidde het hem knap lastig. Dat was genoeg inspiratie voor Gjalt voor zijn eerste wedstrijd tegen de sterke Sem Barneveld en goed geconcentreerd spreidde hij de ballen goed op de tafel. Sem had daar geen goed verweer op en verloor. Een hele knappe prestatie van Gjalt en daardoor heeft hij nu meer partijtjes gewonnen in de voorjaarscompetitie dan verloren.
Helaas bleek Tavernie dit keer een maatje te groot te zijn voor TOGB en dat is geen wonder, want ze staan dik aan kop met 17 punten op de nummer twee. Toch heeft TOGB zich niet de kaas van het brood laten eten en bleef ze erin geloven. Prima gedaan en succes in de laatste wedstrijd tegen de nummer twee Rijnsoever.

Op de foto Ronald Vijverberg, Clemens Binnen, Mooi de Boer en Leroy Heemskerk.  Bron TOGB