De trots uit Lansingerland wint ook van Oranje Nassau

Een belangrijke wedstrijd op Het Hoge Land waarbij niet alleen de positie op de ranglijst meespeelde maar ook de koppositie in de 3e periode.
Twee teams die zeer aan elkaar gewaagd zijn, elkaar door en door kennen, en beide 90 minuten lang het beste in elkaar naar boven halen en dat in een felle en sportieve wedstrijd.
De beginfase was voor de gasten uit Groningen die fel en gedecideerd van start gingen in de hoop Berkel te overklassen.
De verdediging van de thuisclub en keepster Bianca Troost waren echter onpasseerbaar op dat moment dus die vlieger ging niet op.
Hierna kwam Berkel beter in het spel,kreeg kansen via Faith Parto en Melanie den Dulk, maar toch was het ON dat op voorsprong kwam in de 29e minuut .
Echt van slag raakte Berkel niet en het bleef dan ook goed spelend en geconcentreerd opzoek naar doelpunten en de beloning kwam want in de 36e minuut scoorde Melanie den Dulk fraai de verdiende gelijkmaker.
Kansen over en weer voor de rust maar na 46 minuten ging iedereen richting thee en limonade met deze stand.
Een stand waar beide niks mee opschieten en dus moest er iets gebeuren in het tweede bedrijf.
Ook nu weer beide ploegen vol enthousiasme opzoek naar het best mogelijke resultaat met kansen over en weer want beide doelvrouwen moesten alles op alles zetten om een doelpunt te voorkomen.
Het was ON dat in de 50e minuut op voorsprong kwam maar daar verder niet veel mee kon want nadat in de 61e minuut Sandra Welles met een schitterend genomen vrije trap Berkel op 2-2 schoot was het zo’n beetje direct na de aftrap de onberekenbare Sabrina Pocorni die de thuisclub op een 3-2 voorsprong schoot.
Gejuich bij alles wat blauw-geel is en da’s logisch maar de wedstrijd was absoluut nog niet gespeeld.
Zoals vaker gezegd heeft ON gewoon een goede ploeg en blijven gaan tot het laatste fluitsignaal dus moest heel Berkel alert en geconcentreerd blijven.
Met dank aan een speelsters van ON kwam Berkel diep in de tweede helft op een 4-2 voorsprong, de beste meid werkte de bal in eigen doel, en dat kwamen de gasten niet meer te boven.
Hoeveel de Groningse meiden ook probeerde, Berkel had de organisatie prima op orde en liet meer treffers niet toe waardoor er na ruim negentig minuten  een overduidelijke 4-2 voor de thuisclub op het scorebord stond.
Wederom een presentatie van formaat voor speelsters en staf die zo wekelijks blijven verbazen in de hoofdklasse en zorgen dat het tot de laatste speelronde spannend blijft als het gaat om de verdeling van de prijzen bovenin want door de uitslagen op de andere velden staat Berkel nu bovenaan in de 3e periode en op de ranglijst tweede met maar vier punten achter koploper Rijnvogels.
Zaterdag 4 mei is het dr op of dr onder voor de top 4 want dan speelt Berkel bij   Barendrecht en treffen Oranje Nassau en Rijnvogels elkaar.
Tussendoor genieten de Berkel kanjers van hun vrije dagen en gaat het o.a. donderdag met de gehele vrouwenafdeling bowlen bij Dok99.
Dé trots uit Lansingerland laat van zich horen.