Berkelvrouwen winnen in Katwijk

Zaterdag 6 april was het dan zover, de returnwedstrijd bij Rijnvogels, de trotse koploper in de hoofdklasse.
Het moet gezegd worden dat dit de leukere wedstrijden zijn in deze fase van de competitie waarin de komende weken de kaarten geschud zullen worden bovenin de ranglijst.
Een prima ontvangst in Katwijk en na de goede warming-up van de speelsters gingen beide teams iets voor half 3 uit de tunnel richting het veld tussen de vlaggen en jeugdige Rijnvogels speelsters door om niet veel later aan dé wedstrijd te beginnen.
In de beginfase nam de thuisclub het initiatief en probeerde Berkel te overklassen.
Het kreeg ook kansen op de openingstreffer maar Bianca Troost was een sta in de weg voor  Rijnvogels.
Langzaam maar zeker kreeg Berkel meer grip op de wedstrijd en melde zich ook diverse malen bij het doel van de tegenstander waardoor het wachten was op het moment dat één van de teams de ban zou breken.
Dat gebeurde in de 12e minuut , berkel kreeg vanaf de rechterkant een vrije trap van ver buiten de 16 en daar werd Sandra Welles voor aangewezen en vond dat geen probleem, de bal belande beheerst en hard in het Rijnvogels doel dus Berkel op voorsprong.
Hierna de thuisclub zoekend naar de gelijkmaker maar het kon dat laatste zetje niet meegeven daarwaar Berkel gevaarlijk bleef met hun aanvallen en in de 36e minuut  wederom wist te scoren .
Het was de onberekenbare Sabrina Pocorni die iedereen te slim af was en op formidabele wijze de 0-2 voor Berkel noteerde.
Dit bleef het tot de rust en dat was een lekker gevoel.
In het tweede bedrijf moest de thuisclub natuurlijk wat proberen want verliezen op eigen veld wil niemand en dus trok het ten aanval.
51e minuut wedstrijd was het echter Sabrina Pocorni die op haar bekende wijze de 0-3 voor berkel wist te noteren en op dat moment leek de wedstrijd beslist.
Er kwam echter nog een ‘heet ‘ half uurtje aan want nadat de thuisclub in de 61e minuut de 1-3 scoorde ging de druk weer omhoog en viel in de 83e minuut ook de 2-3 .
Een spectaculaire slotfase dus waarbij ook het publiek op het puntje van de stoel zat want binnen de lijnen werd er door beide teams vol overgave gespeeld.
Het absolute slotakkoord was voor Berkel en dan metname Lindy Hogedoorn want zij maakte diep in blessuretijd de overwinning nog mooier door éérst de één na de ander uit te spelen en vervolgens vanuit een bijna onmogelijke hoek de 2-4 te scoren.
Een heerlijke overwinning voor speelsters en staf die uitermate blij en trots zijn op en met dit resultaat.
Het blijft zo ongekend spannend in de hoofdklasse waar Berkel keurig derde staat met zes punten achterstand op koploper Rijnvogels en één punt op nimmer twee Oranje Nassau en die komen zaterdag naar HHL voor hopelijk wederom een mooie wedstrijd.