Nirvana krijgt eer van The Alternative

5 april; een trieste dag in de popgeschiedenis. Kurt Cobain beroofde zichzelf op die dag in 1994 van het leven. Dat is dit jaar 25 jaar geleden. Dus eert The Alternative hem deze maand: Nirvana zijn de helden van april.

The Alternative is het programma voor alternatieve muziek. “Die term ontstond in de jaren ’90 met de golf rockers waarvan ook Nirvana zeker deel uitmaakte”, zegt Almer Kamphuis, presentator van The Alternative. “Zij maakten rockmuziek ook (weer) populair bij een groot publiek. Alleen al om die reden zijn het helden.”

Invloed
“Nirvana is daarnaast van invloed geweest op heel wat bands van nu”, vult Daan de Gelder aan. “Natuurlijk Foo Fighters, met oud Nirvana-lid Dave Grohl. Maar ook vele anderen. Logisch ook: ze maakten met soms hele simpele akkoorden toch hele goede nummers.”

Niet ontbreken
Veel van die nummers ga je de komende maand horen op Lansingerland FM. Welke mag daarbij niet ontbreken, volgens jou? Laat het weten via Facebook.com/RTVLansingerland of Tweet naar @RTV_L en help The Alternative kiezen.

The Alternative: dinsdag om 20.00 uur en zondag om 18.00 uur (herhaling) op Lansingerland FM.