TTV TOGB rekent af met Kluis 1

TTV TOGB 1 rekent af met Kluis 1
Op zaterdag 30 maart speelde het eerste herenteam van tafeltennis vereniging TOGB in een volle ‘Den Opper’ tegen Kluis 1 uit Geleen. Coach Leon Vijverberg stelde tegen de hekkensluiter Clemens Bonner, Ronald Vijverberg, Leroy Heemskerk en Milo de Boer (dubbel) op met het doel de koppositie in de tweede divisie uit te bouwen.
In de openingswedstrijd kon Leroy tegen Michel Sijstermans de woorden van de coach in de eerste twee games echter geen gestalte geven. Michel was heel vast in zijn openingen en spinde de ballen soms nog meer dan Leroy. Heel knap vocht Leroy zich terug in de partij enwerd het toch een beslissende vijfde game. Daarin trok Michel aan het langste eind.
Gelukkig liet TOGB daarna zien dat ze terecht bovenaan in de competitie staan en wonnen Clemens en Ronald eenvoudig hun partij en waren Clemens en Milo de Boer ook snel klaar in het dubbel. Daarna moest Clemens verder tegen Michel en dat werd een mooie partij om te zien. Er waren mooie rally’s over en weer en Michel had de dag van zijn tafeltennis leven. Hij had voor deze wedstrijd maar één van de elf partijen gewonnen en tegen Clemens boekte hij zijn derde. Heel bijzonder en stond er 3-2 op het nieuwe electronische scorebord.
In zijn tweede partij boekte Leroy een snelle overwinning en ook Ronald haalde een punt binnen tegen Azad Gamzajev. Ronald had in Geleen nog in vier games verloren van Azad en was nu gebrand op de overwinning. Hij kwam met 2-1 in games achter, maar plaatste daarna de bal heel scherp en won in vijf games.
Het slotakkoord was weer van hoog niveau en Clemens en Leroy konden weer twee punten laten bijschrijven voor de thuis ploeg. Ronald trof ‘the man of the match’ en die had nog een rekening te vereffenen, want Michel had in vijf games van Ronald in Geleen verloren. Het werd een titanen gevecht waar Ronald met twee games achterkwam, zich terugvocht als een leeuw, maar uiteindelijk in de vijfde game met 13-11 verloor. Zo rekende TOGB af met Kluis 1 en liepen ze weer een punt uit op de nummer twee Wilvo/ttv Bergeijk.

Jeugduitslagen 30 maart
Jeugd 1 (landelijk A) stelde Elly Luo, Rick Bakker, Mark Heezen en Ivar Noordam (dubbel) op tegen Hercules 1 uit Terborg. Rick speelde zijn eerste wedstrijd tegen Niek Schoemaker en daar had Rick in Terborg in drie games van verloren. Ook nu kreeg hij geen vat op Niek en werd het 0-1 voor de gasten. Het werd zelfs 0-5 voor Terborg, omdat Elly, Mark en het dubbel Rick en Ivar het verschil niet konden maken.
Gelukkig kon Rick het tij keren tegen Noel Nijland. In de eerste games was het nog spannend, maar daarna toverde Rick alle ballen terug op de tafel. Daarna haalde Elly het tweede punt binnen voor TOGB in een hele knappe partij tegen de sterke Tom de Ronde. Mark haalde in zijn laatste partij weer alles uit de kast, maar verloor net in vijf bloedstollende games. Elly en Rick sloten de wedstrijd goed af en lieten zien dat ze dit seizoen weer een stap hebben gemaakt en wonnen. Daardoor werd het 4-6 voor de gasten en staat TOGB nu gedeeld op een hele mooie tweede plaats.
Jeugd 2 (landelijk C) speelde met Luc Grunbauer, Tom Luyken en Rik Baetens tegen naaste concurrent Amsterdam 2. Rik nam de openingswedstrijd voor zijn rekening tegen Rafael de Jong en dat werd gelijk een spannende partij. De jongens waren aan elkaar gewaagd en in de beslissende vijfde game nam Rafael iets meer initatief en won. Ook Luc verloor zijn eerste partij, maar gelukkig kon Tom het eerste punt netjes voor TOGB binnenhalen.
In het altijd belangrijke dubbel speelden Luc en Tom goed samen en werd het 2-2. TOGB nam zelfs een voorsprong, omdat Luc prima in de wedstrijd zat tegen Rafael en de ballen snel en loepzuiver kon openen. Helaas was het daarna de beurt aan de gasten en die scoorden drie punten op rij. Tom liet vervolgens zien iets recht te willen zetten tegen Rafael en poetste zijn verliespartij van Amsterdam weg. Helaas kon Rik zijn derde partij in vijf games net niet winnen en werd het 4-6 voor Amsterdam.
Jeugd 3 (eerste klasse) Milan de Witte, Ilse van Es en Cornée van Koppen zagen tot hun verbazing maar twee spelers uit Gouda komen van Vriendenschaar 1 en een daarvan was nog een invaller ook. Milan speelde tegen Femke ten Seldam en had daar nog nooit van verloren. Nu werd het ook een simpele overwinning in drie games. Die speelde Piotr ook in zijn eerste wedstrijd, maar hij verloor ze allemaal redelijk afgetekend. In het dubbel kon hij het verschil met Ilse net niet maken en stond het 2-2. Uiteindelijk kon TOGB toch het verschil maken en won met 6-4. Dit kwam doordat Piotr netjes van Femke won, Ilse daar in een hele spannende vijf gamer net niet van kon winnen en Milan het verschil maakte door van de sterke invaller Ingo van Oldenborgh te winnen. Klasse !
Jeugd 4 (vijfde klasse) Kristel Luyken, Birgit Barkhof en Stefan Nastic kregen de koploper Sliedrecht Sport 1 op bezoek. In Sliedrecht was het 7-3 geworden voor de tijdploeg, dus wilde TOGB iets rechtzetten. Na twee partij stond het echter al 0-2 voor de gasten, maar kon Kristel gelukkig het tij keren. Ze speelde in een mooie partij gewoon beter dan Job van de Graaf en nam zo revanche voor de verliespartij van vorig jaar. Ook in het dubbel konden Birgit en Kristel het verschil maken en stond er zelfs 2-2 op het scoreboord. Zat er een sensatie in de lucht ? Helaas kwam die droom niet uit, want Sliedrecht Sport liet zien waarom ze koplopers waren en zijn en werd de einduitslag 2-8 voor Sliedrecht. Dat mocht de pret echter niet drukken en de broodjes met knakworst smaakten er niet minder om na de wedstrijd.
Jeugd 5 (vijfde klasse) nam het op tegen ATTC Evo Repro 3 uit Alphen aan de Rijn. Celina Smeele, Koen Schwartz en Delano Vijverberg hadden er zin in en Delano mocht openen. In de eerste game moest hij nog even wennen aan het spel van Aron van Veldhuizen, maar daarna was Delano niet te houden. Hij was net iets scherper dan zijn tegenstander en poetste daarmee zijn verlies in vijf games in Alphen aan de Rijn volledig weg.
Celina en Delano speelden in het dubbel een geweldige partij en lieten zien dat ze samen het verschil kunnen maken. Het werd een leuke wedstrijd om te zien en waren de kansen over en weer. In vijf games won TOGB en stond het alweer 3-1. Daarna werden de wedstrijden gespeeld zoals te verwachten was, al moest Koen nog wel alle zeilen bijzetten in zijn partij tegen Troy Ververs, maar kon hij na vijf zwaar bevochten games nog steeds genieten van zijn 100% score. TOGB blijft koploper en liep zelfs twee punten uit en staan nu al 12 punten voor op de nummer twee. Klasbakken!
Jeugd 6 (pupillen C) kreeg ook bezoek uit Alphen aan de Rijn. Hidde Voogt, Amber van Gijzen en Lian van den Toorn stapten met een open vizier de wedstrijd in en Amber beet de spits af. Dat werd gelijk een pittige partij en schudde ze aan het eind de hand van Nirai Somandin, want die had de partij gewonnen. Het eerste punt voor TOGB kwam in de derde partij op naam van Hidde, want die wist met goed spel zijn tegenstander ‘het bos in te sturen’.
Na het dubbel stond het 1-3 voor de gasten en leek het een moeilijke ochtend te worden. TOGB bleef er echter voor knokken en in geloven en er waren nog spannende partijen te zien. Hidde wist zelfs nog een tweede partij te winnen en zo werd het uiteindelijk 2-8 voor de gasten. Hierdoor staat TOGB nu onderaan met 19 punten, maar is de competitie nog drie wedstrijden lang om te proberen daar verandering in te brengen.

 

Foto Ronald Vijverberg  bron foto Rob de Ruiter