TTV TOGB 1 komt met de schrik vrij

TTV TOGB 1 komt met schrik vrij tegen SKF 2
Het eerste herenteam van tafeltennis vereniging TOGB speelde wederom een uitwedstrijd op zaterdag 23 maart. Dit keer werd Veenendaal aangedaan en was het de taak aan Clemens Bonner, Ronald Vijverberg en Leroy Heemskerk om SKF te verslaan om zodoende de koppositie in de tweede divisie te behouden.
In de openingswedstrijd trof Ronald een oude bekende in Rouke Bosman. Daar had hij nog nooit van gewonnen en in de eerste twee games leek daar geen verandering in te komen, want Ronald werd ‘weg getikt’. Tijd voor coach Michel de Boer om in te grijpen en na enkele aanwijzingen werd de derde game netjes gewonnen door Ronald. Helaas werd de vierde game met 11-7 verloren en won Rouke terecht.
Het werd zelfs zwaar weer voor TOGB, want na vijf partijen stond het sterrenteam van Michel met 4-1 achter. Dicky de Jong liet zien dat hij net als Rouke ooit eredivisie heeft gespeeld en won redelijk eenvoudig zijn eerste twee partijen. Ook in het dubbel speelde hij nét iets slimmer met Rouke dan Clemens en Ronald.
Het antwoord was aan het jeugdige talent Leroy om het tij te keren. Deze ‘geboren en getogen’ TOGB’er nam het in zijn tweede partij op tegen Rouke en verloor de eerste game met perspectief. Dat werd duidelijk gemaakt in de tweede en derde game, want de openingen van Leroy vlogen Rouke om de oren. Wat een klasse! Maar zo’n ervaren tegenstander weet dan nét iets meer te bieden en sleepte de vierde game met 12-10 binnen. Gelukkig is Leroy mentaal sterk gegroeid en won de beslissende vijfde game met 11-9.
Clemens haalde vervolgens zeer eenvoudig het derde punt binnen en Leroy werd daarna in drie games verslagen door de ongrijpbare Dicky. In de laatste twee partij van de dag lieten Ronald en Clemens zien over een vechtersmentaliteit te beschikken, want in vijf games wisten ze allebei te winnen en zo werd de einduitslag 5-5. Een ware Houdini act en TOGB kwam met de schrik vrij. Hierdoor blijven ze koploper, want concurrent Wilvo verloor met 4-6.
Wilt u de TOGB kanjers eens live zien spelen ? Kom dan op zaterdag 30 maart om 14.00 uur kijken in ‘Den Opper’ aan het Hoge Land 7, Berkel & Rodenrijs.
Jeugduitslagen 23 maart
Jeugd 1 (landelijk A) speelde met Elly Luo, Rick Bakker en Ivar Noordam tegen Hutaf 1 in Huissen. Ivar opende gelijk goed tegen de sterke Sam ten Westenend en won in een bloedstollende partij met 14-12 in de vijfde en beslissende game. Ook Rick wist te winnen en dat was knap, want hij was afgelopen week ziek. Na het dubbel stond het echter 2-2 maar liet Ivar zien dat hij in ‘de flow’ zat en speelde Anne van Bolderen van de tafel. Helaas verloren Elly en Rick daarna hun tweede partij in drie games en stond TOGB achter met 4-3. Gelukkig wist Elly haar laatste partij te winnen tegen Anne en daar had ze in Berkel nog in drie games van verloren. Klasse! In de laatste twee partijen konden Ivar en Rick geen winstpunt meer bijschrijven en won de koploper met 6-4.
Jeugd 2 (landelijk C) stelde Luc Grunbauer, Tom Luyken en David Leeson op tegen HBC 1. In Heemstede opende Luc om 15.00 uur tegen Jacco van Gerven. In de eerste game kon Luc het Jacco nog moeilijk maken, maar daarna was het gedaan en kwam HBC met 1-0 voor. Gelukkig kon David de stand weer rechttrekken, want Fleur Neeskens had geen verweer op de openingen van David.
Tom kreeg in zijn eerste wedstrijd wel de nodige tegenstand van de sterke Floris Hamaker. Had Tom thuis nog in vijf games kunnen winnen, nu moest Tom zijn tegenstander feliciteren. Na het dubbel was de stand weer 2-2 en zo zou het gelijk blijven opgaan tot het einde. Het werd 5-5: Tom won er twee en Luc en David wonnen alleen van Fleur. TOGB 2 staat nu vierde met 29 punten.
Jeugd 3 (eerste klasse) reisden af naar Roelofarendsveen om tegen De Treffers 1 te spelen. Milan de Witte, Bram Winkelman en Cornée van Koppen hadden zich voorgenomen om het de koploper moeilijk te maken. In de eerste wedstrijd kreeg Cornée geen vat op het sterke spel van Stephan Hoogeveen en werd het in drie games 1-0 voor De Treffers. Gelukkig konden Milan en Bram hun eerste partij wel winnen en kwam TOGB voor met 2-1. In het cruciale dubbel openden Cornée en Bram sterk, maar konden ze nèt niet in vijf games winnen.
In zijn tweede partij won Cornée makkelijk, maar was het daarna bijna gedaan. Dankzij een zeer solide spelende Milan werd het uiteindelijk een gelijkspel: 5-5. Zeker de laatste partij van Milan tegen Stephan was een geweldige partij om te zien. Stephan was het wanhopen nabij, want Milan had bijna alle ballen terug. Zo verloor Stephan pas zijn tweede potje in deze competitie, de eerste verloor hij thuis bij TOGB van Ilse.
Jeugd 4 (vijfde klasse) speelde met Kristel Luyken, Abdel Al-Wakil en Stefan Nastic tegen Rijnsoever 6 in Katwijk. Thuis was het al 10-0 geworden en ook in Katwijk liet TOGB zien dat ze veel sterker waren. Alleen Stefan had het moeilijk en kon helaas geen wedstrijd winnen, ook al bleef hij erin geloven. Zo werd het een makkelijk 7-3 overwinning voor TOGB en staan ze nu netjes op de vierde plaats met 29 winstpunten.
Jeugd 5 (vijfde klasse) nam het op tegen de nummer twee Spinmill 2 in Aarlanderveen. De trotse koploper speelde met Mischa Heyman, Koen Schwartz en Delano Vijverberg. In de openingswedstrijd kwam Koen niet goed in zijn spel en liep zijn opening niet goed. Hij kwam met 2-1 in games achter, maar wist zich op tijd te herpakken. Ook Mischa kwam met 2-1 achter tegen de nog ongeslagen Milan Kolmer en kon het nèt niet afmaken.
Na het dubbel stond het 2-2 en schakelde TOGB er een tandje erbij, zodat Spinmill zich geen illusie hoefde te maken. Koen behield knap zijn ongeslagen status tegen de sterk spelende Milan en Mischa en Delano wonnen makkelijk in drie games. Delano speelde in zijn laatste wedstrijd een hele spannende partij tegen Milan, maar miste het geluk in de vijfde en beslissende game. Uiteindelijk werd het 7-3 voor TOGB en staan onze kanjers nu 10 punten voor op de nummer 2: Spinmill.
Jeugd 6 (pupillen C) had nog iets recht te zetten tegen Papendrecht 3, want daar hadden ze thuis met 2-8 van verloren. Gjalt Kikstra opende tegen de sterke Bram Korevaar en won de eerst game met mooie smashes. Helaas lukte dat in de andere games minder en werd het 1-0 voor Papendrecht.
Ook Amber van Gijzen won haar eerste game en dat was een geweldige prestatie. Ze kwam zelfs met 2-1 in games voor, maar kon nèt niet haar eerste partij in deze competitie winnen.
Jeffrey Westphal heeft de laatste tijd grote vorderingen gemaakt en liet dat zien in zijn eerste partij. Hij won overtuigend in drie games en heeft nu al vier partijen gewonnen. Het dubbel van Gjalt en Jeffrey was misschien wel de leukste partij om naar te kijken en helaas verloren ze in vijf games. Gelukkig kon Gjalt daarna nog twee partijen winnen en was Jeffrey met een tweede winstpartij ook ‘goed bezig’. Helaas lukt het Amber niet om nog een game te pakken in haar laatste partij en werd het 6-4 voor Papendrecht en dat was een goede verbetering ten opzichte van de thuiswedstrijd. Klasse !

Foto Leroy Heemskerk, bron foto Rob de Ruiter.