TTV TOGB pakt de draad weer op tegen Sittard 1

TTV TOGB 1 pakt de draad weer op tegen Sittard 1
Op zaterdag 16 maart reisde het eerste herenteam van tafeltennis vereniging TOGB af naar Sittard voor hun vijfde wedstrijd in de tweede divisie. Coach Michel de Boer had de beschikking over Clemens Bonner, Milo de Boer en Leroy Heemskerk. Zijn opdracht was duidelijk: zoveel mogelijk punten maken, om de nummer twee Wilvo/ttv Bergeijk achter je te houden.
Dat was niet tegen dovenmansoren gezegd, want Leroy maakte gehakt van zijn tegenstander in de openingswedstrijd. Wat kan die jongen goede topspinballen geven. Ook Clemens ging voortvarend van start en won de eerste twee games gemakkelijk. Daarna haalde Martijn Henstra een game binnen door de snelle opening van Clemens goed af te blokken, maar in de vierde game stelde Clemens orde op zaken. Milo haalde zijn eerste partij ook redelijk eenvoudig binnen en stond het 0-3 voor TOGB.
In het dubbel begonnen Milo en Leroy voortvarend, maar waren ze niet scherp genoeg. Nu ze in de tweede divisie spelen is het niveau van het dubbel echt hoger en zal er bij de training een tandje hoger moeten worden geschakeld. Leroy speelde gelijk daarna tegen Martijn en dat zou op voorhand een makkelijk te nemen horde moeten zijn. Martijn had nog maar één partij gewonnen in de tweede divisie en Leroy al acht. Maar resultaten in het verleden zijn geen garantie, want Martijn speelde de wedstrijd van zijn leven en bij Leroy ‘lukte even niets’. Ineens stond het enigszins verrassend maar 2-3 voor TOGB.
Tijd om de rug te rechten en Milo vocht voor wat hij waard was tegen Sander Gelderman. Op papier de minste speler, maar Milo had zijn handen er vol aan en won net in vijf games. Ook zijn laatste partij tegen Martijn was nipt in vijven. Maar omdat Clemens en Leroy afgetekend hun resterende wedstrijden wonnen, werd de einduitslag 2-8 voor TOGB. Hierdoor blijven ze koploper en gaan ze met twee winstpunten meer de tweede helft van de competitie in. Suc6 mannen !
Jeugduitslagen 16 maart
Jeugd 1 (landelijk A) reisde met Mark Heezen, Rick Bakker en Ivar Noordam af naar Venray om tegen Red Stars 1 te spelen. Ivar opende tegen de sterke Pepijn Engels en kreeg niet echt een voet aan de grond. Gelukkig had Rick een makkelijke tegenstander in Jenny Ge en hij tikte haar in drie games van de tafel. Daarna speelde Mark Heezen erg goed in zijn eerste wedstrijd. Hij kwam in games met 2-1 achter, maar wist met prachtig uitgespeelde punten de partij toch naar zich toe te trekken. Daarna konden Ivar en Rick in het dubbel geen potten breken en werd de tussenstand 2-2.
Na het dubbel kon Ivar blijven staan en won eenvoudig van Jenny. Mark moest daarna weer aan de bak tegen Pepijn en ook deze partij verdiende een vijfde game. Daarna gaf de smash van Pepijn de doorslag en werd het 3-3. Maar door een fraaie overwinning van Rick en een eenvoudige van Mark werd het 3-5. Uiteindelijk ging TOGB met de overwinning naar huis, want Rick bleef ongeslagen door Pepijn in een loei spannende partij te verslaan. Klasse en de 4-6 was dik verdiend.
Jeugd 2 (landelijk C) speelde met Luc Grunbauer, Rik Baetens en David Leeson uit in Etten-Leur tegen de nummer twee van de competitie Tanaka 1. David opende sterk en won de eerste game. Helaas plaatste zijn tegenstander daarna de aanvallende ballen iets scherper, waardoor David uiteindelijk nét verloor in de vierde game met 13-11. Gelukkig kon Rik daarna de tussenstand gelijk trekken. In een spannende ‘vijf gamer’, na een 2-1 achterstand, won Rik overtuigend met 6-11. Ook Luc vocht als een leeuw, maar kon toch geen potten breken tegen de sterke, met noppen spelende Ruben Verhaeren.
Het dubbel werd een cruciale wedstrijd en Luc en David hadden er zin in. In de twee eerste games voelden ze elkaar goed aan en wonnen ze netjes. Daarna ging het licht een beetje uit en verloren ze in vijf games. David won daarna zijn eerste partij, maar de koek was vervolgens op. Tanaka was gewoon beter en het werd uiteindelijk 8-2. Tanaka is nu koploper.
Jeugd 3 (eerste klasse) waren te gast in Voorburg bij VVV 2. Dit keer had TOGB Piotr van Dijk, Ilse van Es en Cornée van Koppen opgesteld. Piotr beet de spits af en had zijn handen vol aan Mathijs Hooykaas. De spelers waren aan elkaar gewaagd en werd het een beslissende vijfde game. Daarin liep de aanval van Piotr goed en won hij terecht. Helaas kon Ilse de voorsprong niet uitbreiden, maar deed Cornée dat wel tegen Jonathan NG. Het werd zelfs 1-3 voor TOGB, omdat Ilse en Cornée gewoon goed speelden in het dubbel.
In zijn tweede partij speelde Piotr wederom een spannende partij. Na twee games te hebben verloren, wist hij de aanval te vinden tegen Dominique Spaargaren en werd het 2-2 in games. In de laatste game was Dominique iets gelukkiger en won ze. Cornée haalde daarna heel netjes twee partijen binnen en omdat Piotr en Ilse hun tegenstander moesten feliciteren, werd het een gelijkspel: 5-5. Wat een ‘battle’ en zes partijen in vijf games.
Jeugd 4 (vijfde klasse) Kristel Luyken, Birgit Barkhof en invaller Delano Vijverberg namen het op tegen VVV 5 in Voorburg. Delano verloor de eerste wedstrijd, maar de Kristel en Birgit hadden meer kans. Ze lieten de kaas niet van hun brood eten en speelden allebei vijf games. Daarin was het geweldig spannend en verloren ze met 11-9 respectievelijk 13-11. Dat had net zo goed andersom kunnen zijn! Gelukkig voelden Kristel en Birgit elkaar goed aan in het dubbel en lieten hun tegenstanders lopen. Er werd verdiend gewonnen. Helaas konden Birgit en Delano dat niet in hun tweede wedstrijd, en was het weer een ‘vijf gamer’ voor Delano. Vervolgens speelden Kristel en Delano de pannen van het dak en had TOGB drie winstpunten. Daar bleef het helaas bij, al was Kristel in de laatste partij dicht bij de winst. Ze verloor nipt … in vijf games. Er werden dus zes wedstrijden in vijf games gespeeld, wat een spanning.
Jeugd 5 (vijfde klasse) reisde af naar Barendrecht om tegen Taveba 5 te spelen. Mischa Heyman had het gelijk moeilijk in de openingswedstrijd en iedereen zat op het puntje van zijn stoel. De partij kon alle kanten opvallen en uiteindelijk spreidde zijn tegenstander net iets meer en won. Gelukkig won Koen Schwartz makkelijk. Maar omdat Celina Smeele van de sterke Luc van der Ward verloor, stond TOGB met 2-1 achter. En dat was deze competitie nog niet voorgekomen.
In de vier daarop volgende partijen liet TOGB echter zien waarom ze koploper is en werd het 2-5. Celina verloor haar laatste partij, maar omdat Misha en Koen wonnen werd het 3-7. Nu staan ze zes punten voor op de nummer twee Spinmill en Koen staat na 12 wedstrijden nog steeds op 100% !
Jeugd 6 (pupillen C) stond om 11.00 uur in Katwijk achter de tafel tegen Rijnsoever 11. Gjalt Kikstra nam de openingswedstrijd voor zijn rekening en dat werd gelijk een spannende. De eerste game had Gjalt de betere aanval en won hij. Daarna was het initiatief iets meer bij zijn tegenstander, maar bleef Gjalt goed spelen. In de vierde game verloor Gjalt de wedstrijd met 21-19. Daarna verloren Jeffrey Westphal en Amber van Gijzen hun eerste wedstrijd, maar werd het heel makkelijk 3-1. Gjalt en Jeffrey waren in het dubbel veel sterker. De ene aanval na de andere kon worden opgezet, klasse !
Wederom speelde Gjalt een spannende tweede wedstrijd, en kon hij met opgeheven hoofd zijn tegenstander feliciteren. Jeffrey haalde vervolgens het tweede punt binnen voor TOGB in een knappe ‘vijf gamer’. Amber vocht voor wat ze waard was, maar kon helaas geen game winnen. Dat is wel een mooi doel. In de voorlaatste partij werd het derde punt binnengesleept door Gjalt in vijf games en werd het uiteindelijk 7-3 voor Rijnsoever.

Foto Milo de Boer,  bron Rob de Ruiter