Berkel wint van Nederlands Militair Vrouwenelftal

Donderdagavond 14 maart speelde de vrouwen van Berkel een oefenwedstrijd tegen het Nederlands Militair Vrouwenelftal die toewerken naar het kwalificatie toernooi in België. Deze speelsters komen uit alle windstreken van het land dus sommige waren smiddags al in de auto gestapt voor de rit naar Berkel en Rodenrijs.
Een mooi gezicht dat team,strak in het oranje en alles serieus aanpakkend, zo mocht het o.a. gebruik maken van onze elftalkamer voor de bespreking.
Iets na 20.15 uur was de aftrap en de eerste helft was best spannend met kansen over en weer .
Na een klein kwartier viel de eerste treffer,nadat Lindy Hogedoorn keihard op de paal schoot was Fath Parto er als de kippen bij en schoot de thuisclub op voorsprong.
 Zoals gezegd werden er  van beide kanten veel kansen gecreëerd maar was het wachten tot de 32e minuut op een volgende treffer en die kwam er namens  Berkel toen Melanie den Dulk met een fraaie lob de 2-0 scoorde.
Niet viel later wisten de militairen de spanning terug te brengen door onoplettendheid in de Berkel verdediging af te straffen en beheerst de 2-1 in het net schoten.
Dit was tevens de ruststand en ja,rust was iedereen wel even aan toe.
In de tweede helft zakte Berkel wat terug en kregen de gasten  veel ruimte om te voetballen en deden dat ook maar Bianca Troost bleek niet te passeren en hield haar doel schoon.
Berkel kreeg ook nog enkele kansen op een treffer maar de bal wilde er niet in waardoor de ruststand tevens ook de eindstand was.
Leuk om te vermelden is dat in de 2e helft Naomi Jonkman haar debuut maakte in vrouwen 1 en dat zeer verdienstelijk deed.
De Berkel vrouwen bedanken het Nederlands Militair Vrouwenelftal voor de uitnodiging om op HHL een oefenwedstrijd te spelen en wensen speelsters en staf heel veel succes in België .