Nederlands Militair Vrouwenelftal oefent tegen Berkel

Berkel werd benaderd voor het spelen van een leuke wedstrijd op het eigen sportpark en ging natuurlijk enthousiast op de uitnodiging in waardoor nu het Nederlands Militair Vrouwenelftal naar Berkel en Rodenrijs komt voor een ontmoeting met de plaatselijke trots.
Over de  formatie van Egmond Blinker  is voldoende bekend maar wat weet men van en over het Nederlands Militair Vrouwenelftal?

Het Nederlands Militair Vrouwenelftal is  in voorbereiding op het kwalificatie toernooi volgende week in België. Daar doen 5 landen aan mee en 2 daarvan plaatsen zich voor de wereld spelen in China (15-30 oktober 2019) en de grootste concurrent is Duitsland, maar het team heeft goede hoop omdat men in de  breedte nog weer wat sterker is geworden ten opzichte van  2018.

In 2018 is het Nederlands Militair Vrouwenelftal  Europees kampioen geworden (omdat Frankrijk niet mee deed, zij winnen normaal) en bij het WK  zijn ze 7e geworden van de 9 teams.
 Het gemiddelde niveau van het Nederlands Militair Vrouwenelftal  is bovenin hoofdklasse/ onderin topklasse is de schatting en ze  hebben speelsters uit de hoogste klasse in België tot en met 2e klasse.
Het team beschikt over  allemaal militairen die goed kunnen voetballen en er zelf alles aan doen om bij het team te komen.
Duitsland doet dat op  dezelfde wijze. Frankrijk zoekt echter uit de hoogste klassen in Frankrijk de beste speelsters uit en maken er 25 voor een periode militair.
Dat is een andere insteek dan bij het Nederlandse team en daarom heeft het  meestal geen kans tegen Frankrijk.
 Het Nederlands Militair Vrouwenelftal gaat  met 18 speelsters en 5 stafleden naar België en komt dus eerst donderdag 14 maart naar sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen Berkel Vr1 en de aftrap zal zijn om 20.15 uur . Scheidsrechter deze avond is Arjan Geense.