Hossen tijdens carnaval in Lansingerland

Tweede maandag van de maand, dus weer tijd voor een gloednieuwe uitzending van Lansingerland in Zicht. Met deze maand aandacht voor de rotondes in Lansingerland, monumenten met eeuwigheidswaarde, hossen met de Otterrotters en een portret over Karel Nelis.

Niet alleen onder de rivieren maar ook boven de rivieren, hier in Lansingerland, vieren we carnaval. Op 1 maart werd in het gemeentehuis het startsein gegeven door locoburgemeester Simon Fortuyn. Het thema van dit jaar is “naar de Tap-toe”.
Zodra de officiële ceremonie is afgerond en de sleutel is overgedragen kan de carnavalsvereniging en Simon Fortuyn naar de tap toe. Vier dagen lang heeft carnavalsvereniging de Otterrotters feest gevierd.

Rotondes, we hebben er heel wat in onze gemeente. Alleen al aan de Klapwijkseweg en Boterdorpseweg kom je er langs zeven. Deze rotondes worden allemaal verbeterd. De belangrijkste reden is de capaciteit en de ongevallen die er plaats vinden. Kosten van de aanpassingen, 2,7 miljoen euro. “Als we alles tegelijkertijd aanpakken hebben we een probleem en staan complete wijken vast. We gaan het gevaceerd doen. De exacte planning is nog niet bekend, maar we gaan het sowieso communiceren met de weggebruikers.” laat wethouder Simon Fortuyn weten aan RTV Lansingerland. Meer weten? De gemeente organiseert woensdag 13 maart vanaf 17.30 in het gemeentehuis een informatieavond!

Lansingerland kent vele monumenten, meer dan 50. Zowel rijksmonumenten als gemeentelijke monumenten. De stichting Cultureelerfgoed Lansingerland neemt ons aan de hand naar deze vaak onbekende historische pareltjes. Deze maand nemen ze ons mee naar de algemene begraafplaats in Bleiswijk.

Iedere uitzending van Lansingerland in Zicht maken we een portret, de Lansingerlandgenoot. Deze maand is dat Karel Nelis. Karel woont al bijna zijn hele leven in Lansingerland en heeft een passie voor muziek maken. Naast zijn passie voor muziek heeft hij 3 honden. Tijdens het uitlaten van één van zijn honden werd hem duidelijk dat het vandalisme erger werd. Zo richtte hij Buurttoezicht op in de gemeente Lansingerland.

Hele uitzending zien? Check dan de onderstaande video: