TOGB 1 verliest met 4-6 van Wilvo/ttv Bergeijk in 2e divisie

Op zaterdag 9 maart was iedereen in rep en roer in ‘Den Opper’ bij tafeltennis vereniging TOGB. De kraker tegen de nummer twee in de 2e divisie stond op het programma en Milo de Boer, Ronald Vijverberg en Leroy Heemskerk wachtte een zware klus tegen de degradant uit de 1e divisie: Wilvo uit Bergeijk.
Leroy speelde de eerste wedstrijd tegen de geslepen Marco Bottram en moest alle zeilen bijzetten. Hij kwam met 1-3 en 7-9 achter in de eerste game, maar wist die toch met haarscherpe topspinballen met 11-9 te winnen. Vervolgens liet hij zien dit seizoen veel progressie te hebben gemaakt door de partij in drie games te winnen. De time out in de tweede game was ook een perfecte zet van coach Michel de Boer.
Zijn zoon Milo de Boer had het daarna erg moeilijk tegen Chris Tournelle. Hij kwam maar niet in zijn spel en verloor. Gelukkig kon Ronald Vijverberg de 2-1 op het scorebord draaien, want Peter Huybregts was een maatje te klein. In het cruciale dubbel speelden Milo en Leroy een spannende wedstrijd tegen Marco en Chris en die werd beslist op routine en ervaring.
Na het dubbel verloor Milo wederom en daar was hij zichtbaar niet tevreden over. Leroy won zijn tweede wedstrijd makkelijk van Peter en zo stond het weer gelijk: 3-3. De vele toeschouwers genoten er zicht-/hoorbaar van. In de zevende partij kruisten Ronald en Chris de degens en nam Chris het initiatief. Ronald vocht voor wat hij waard is, had onmogelijke ballen terug maar speelde te afwachtend. Gelukkig won Milo daarna zijn eerste partij en stond het 4-4.
In de voorlaatste partij speelde Ronald tegen Marco en die kenden elkaar van haver tot gort. Marco won de tweede game met 16-14 en daardoor kantelde de partij naar zijn kant. De druk kwam dus op de schouders van Leroy om het gelijke spel binnen te halen. Maar op voorhand geloofde hij daar niet helemaal in. De eerste twee games verloor hij ruim, maar herstelde zich knap in de derde. Toch won Chris en zo verloor TOGB sinds mensenheugenis een competitiewedstrijd: 4-6. Toch blijft team 1 knap koploper.
Jeugduitslagen 9 maart
Jeugd 1 (landelijk A) nam het op tegen Taveba 1 uit Barendrecht, die met twee invallers naar Berkel en Rodenrijs is afgereisd. Ivar Noordam speelde de eerste partij tegen de sterke Dennis Roggeveen en daar had hij zijn handen vol aan. Dennis verdedigde sterk en kon hard afslaan. Hij won in vier games. Gelukkig wonnen Mark Heezen en Rick Bakker hun partij wel en stond het 2-1. In het dubbel kwamen Ivar en Rick met 2-0 achter, maar haalden ze de partij toch knap binnen. Dennis was daarna ook te sterk voor Mark, maar haalde TOGB vervolgens drie partijen op rij binnen. In een spannende partij tussen Rick en Dennis behield de laatste zijn ongeslagen status en doordat Ivar de laatste partij won werd het 7-3 voor TOGB. Ze staan nu tweede in de tussenstand met één punt minder dan de koploper.
Jeugd 2 (landelijk C) speelde tegen TIOS’51 uit Tilburg. Tom Luyken opende tegen de jonge Seppe van Beurden en klaarde de klus professioneel in drie games. David Leeson kreeg daarna geen vat op het snelle spel van Ryan Rombouts, maar gelukkig won Luc Grunbauer zijn partij wel en stond het 2-1. In het dubbel speelden Tom en Luc wisselend en wisten ze in vijf games de wedstrijd toch te winnen. Ook David haalde daarna een punt binnen, maar dat kwam omdat Seppe met een schouderblessure moest opgeven. Tom gaf daarna geen partij meer weg, David won makkelijk van Xander De Rooij en Luc moest de eer laten aan Ryan. Zo werd het een knappe 8-2 overwinning.
Jeugd 3 (eerste klasse) kreeg Taveba 3 uit Barendrecht op bezoek. Bram Winkelman speelde de eerste wedstrijd tegen Vera Kastelein en haalde de eerste twee games met goed spel binnen. Doordat Bram de teugels iets liet vieren, werd het een beslissende vijfde game. Die was gruwelijk spannend en Bram won uiteindelijk met 12-10. Knap hoor. Ook Piotr van Dijk en Cornée van Koppen wonnen hun partij en stond het 3-0 voor TOGB. In het dubbel trokken Bram en Piotr nét aan het kortste eind, maar won Piotr zijn enkel daarna in vier strakke games. Samuel Euser is de beste speler van Taveba en won zijn partij vervolgens in drie games van Bram. Ook versloeg hij Piotr, maar daarna was de koek op voor Taveba. TOGB zet uiteindelijk 7-3 op het scorebord en dat is een prima prestatie. Cornée was de ‘man of the match’ met drie winstpartijen.
Jeugd 4 (vijfde klasse) speelde tegen ATTC Evo Repro 2 in Alphen aan de Rijn. Stefan Nestic beet de spits af en had het moeilijk tegen Caedmon Boutwell. Ondanks goed tegenspel verloor Stefan in drie games. Gelukkig trok Abdel Al-Wakil de score gelijk, maar dat ging niet vanzelf. In vijf spannende games won hij met 11-9 in de beslissende game. Brigit Barkhof moest daarna tegen de sterke Wessel van den Bos en verloor in drie games. In het dubbel werd Kristel Luyken gekoppeld aan Birgit en dat was een prima zet. De meiden wisten geconcentreerd in vier games te winnen. Abdel wist zelfs de 3-2 op het scorebord te draaien, maar Wessel bracht de stand weer in evenwicht. Brigit speelde daarna de wedstrijd van haar leven tegen Ying Wijnhof en het werd uiteindelijk 5-5, omdat Wessel ongeslagen bleef en Brigit ook haar laatste partij won.
Jeugd 5 (vijfde klasse) nam het op tegen Taverzo 8 uit Zoetermeer, dat maar met twee spelers kwamen opdagen. Hierdoor werd het een zeer eenvoudige ochtend voor Mischa Heyman, Delano Vijverberg en Celina Smeele. In de zeven partijen kon Taverzo maar één game winnen en werd het afgetekend 10-0 voor onze kanjers. Die staan nu ruim bovenaan in de competitie met acht punten voorsprong op de nummer twee.
Jeugd 6 (pupillen C) kregen de koploper Tavernie 2 uit Nieuwland op bezoek. Jeffrey Westphal nam de openingswedstrijd voor zijn rekening en vocht voor wat hij waard was, maar moest uiteindelijk zijn tegenstander feliciteren. Het werd uiteindelijk een hele moeilijke ochtend voor TOGB en kregen Amber van Gijzen, Lian van den Toorn en Jeffrey geen poot om op te staan, ook al gaven ze nooit op en bleven ze gaan. Het werd 10-0 voor de gasten.

Foto Leroy Heemskerk, bron Rob de Ruiter