Berkelvrouwen winnen en klimmen

Op een zeer winderig en regenachtig sportpark Het Hoge Land was iets na 15.00 uur de aftrap voor de match tegen Reiger Boys en dat was vooraf een wedstrijd met belangen.
Het team uit Heerhugowaard wil de nacompetitie ontlopen voor degradatie daarwaar de thuisclub juist de overwinningen aan elkaar wilt reigen om zo mee te blijven doen om een plaats die recht geeft op nacompetitie voor promotie.
Natuurlijk hadden beide teams last van de omstandigheden maar was het de thuisclub die daar al vrij snel het beste mee om kon gaan en steeds meer grip op de wedstrijd kreeg.
Werd er in de beginfase nog een doelpunt van Sabrina Pocorni afgekeurd wegens vermeend buitenspel,was het na een half uur spelen wel raak toen diezelfde Sabrina een voorzet van Lindy Hogedoorn perfect afronde en zo de blauw-gele trots uit Lansingerland op voorsprong schoot.
Berkel het betere van het spel en legio kansen om de wedstrijd al voor rust te beslissen maar de beloning bleef uit waardoor er na 45 minuten een magere 1-0 op het scorebord stond.
Natuurlijk wilde de thuisclub snel de zege definitief veilig stellen en ging dan ook na de thee vol overgave op jacht naar een tweede treffer en dit lukte al vrij snel.
Het publiek had zich net weer gesetteld langs de lijn toen in de 49e minuut Sabrina Pocorni een prima voorzet gaf op Melanie den Dulk die daar wel raad mee wist want zij ronde feilloos af en zorgde zo voor een comfortabele 2-0 voorsprong.
Hoewel de gasten best wel wat probeerde kon het verder weinig in brengen en anders was daar wel de goed georganiseerde verdediging van Berkel om ervoor te zorgen dat ze geen potten konden breken.
In de 58e minuut was het Melanie den Dulk die de wedstrijd definitief besliste door op formidabele wijze de 3-0 te scoren want haar lob over de keepster was van ongekende klasse.
Wedstrijd gespeeld want de gasten uit Heerhugowaard konden het Bianca Troost niet echt lastig maken en aan de andere kant vielen er ook geen treffers meer.
Een prima overwinning voor speelsters en staf die,mede door de resultaten op de andere velden,de tweede plaats weer in handen heeft en zo dus bezig is met een voortreffelijk seizoen .
Komende zaterdag reist het gezelschap naar Utrecht voor de ontmoeting met Odysseus’91 en de aftrap aldaar zal zijn om 12.30 uur.