Indierockpioniers The Kooks helden van The Alternative

Als je altijd bent waar je moet zijn, dan ben je op 29 maart in Amsterdam. Daar treedt dan namelijk The Kooks op. Een band die in 15 jaar tijd is uitgegroeid tot helden van de Indierock. En dus zijn The Kooks in maart de Helden van The Alternative op Lansingerland FM.

In The Alternative hoor je andere muziek dan elders. Yvette Gabler, Daan de Gelder en Almer Kamphuis draaien de popmuziek die je verder niet hoort. Van nu, straks en uit het verleden. “Daarbij veel Indierock”, vertelt Yvette Gabler. “Een stroming die aan het begin van deze eeuw ontstond in Engeland.” The Kooks waren een van de eerste bands die veel succes haalden met Indie. “Een goede reden om hen te eren nu ze naar Nederland komen.”

Snel ontwikkeld
“The Kooks kwamen zeer snel op, maar poppie songs als She Moves In Her Own Way en Ooh La“, vertelt Almer Kamphuis. “Daarmee hielpen ze mij gitaarmuziek te ontdekken.” Maar ze hebben zich daarna snel ontwikkeld. “Van wat meer rockmuziek kwamen ze een paar geleden terug met een wat meer keyboard gedreven plaat”, vult Daan de Gelder. “Die ontwikkeling gaan we deze maand laten horen.”

Niet ontbreken
Welke plaat van The Kooks mag wat jou betreft niet ontbreken deze maand? Laat het weten via Facebook.com/RTVLansingerland of Tweet naar @RTV_L en help The Alternative kiezen.

The Alternative: dinsdag om 20.00 uur en zondag om 18.00 uur (herhaling) op Lansingerland FM.