TOGB wint opnieuw in 2e divisie

Op zaterdag 23 februari trad het eerste seniorenteam van TOGB-Tafeltennis thuis in Den Opper aan tegen het Utrechtse SVE. In de opstelling Leroy Heemskerk, Ronald Vijverberg en Clemens Bonner. Reserve was deze middag Milo de Boer.
Bij de tegenstander SVE kwamen achter de tafel Wouter van der Mark, Quinten van Dissel en Rogier Kessel.
De kantine was goed gevuld met supporters en die hebben mooi tafeltennis gezien. Ook op de andere 2 tafels waar Jeugd 1 en Jeugd 2 streden.
In de openingspartij moest Leroy Heemskerk even warm draaien tegen Wouter van der Mark. De eerste game ging verloren, maar daar bleef uiteindelijk bij. 1-0 Voor TOGB. In de tweede partij kwam Ronald Vijverberg achter de tafel tegen Rogier Kessel. Ook hij ging er de eerste game dik vanaf en ook de tweede game dreigde ruim verloren te gaan. Ronald z’n gezicht stond op storm en met veel moeite kwam hij toch langszij (10-10) om uiteindelijk met 15-13 de game juichend naar zich toe te trekken. Na dit breekpunt was de partij gelopen. TOGB-er Clemens Bonner sleepte vervolgens in 5 games het derde punt binnen tegen Quinten van Dissel. En het kon niet op want ook het dubbel ging in 5 games naar TOGB. Kortom 4-0, maar dit had ook duidelijk anders kunnen zijn.
In de vervolgpartijen scoorde SVE toch een aantal punten. Wouter van der Mark won in 5 games van zowel Ronald Vijverberg als Clemens Bonner, Rogier Kessel won van Clemens Bonner.
Uitslag derhalve 7-3. Aan TOGB-zijde bleef Leroy Heemskerk ongeslagen, scoorde Ronald Vijverberg tweemaal en Clemens Bonner eenmaal. Ook het dubbelspel was voor TOGB.
Komend weekend is competitievrij in verband met het NK. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 2 maart, wederom thuis en wel tegen Wilvo/ttv Bergeijk, dat momenteel achter TOGB op de 2e plaats staat.

Jeugduitslagen 23 februari
Jeugd 1 (landelijk A) speelde tegen de Treffers’70 1 uit Klazienaveen en zegevierde nipt met 6-4. Rick Bakker opende sterk en won in 3 games van Frank Duijnisveld. Mark Heezen en Elly Luo kwamen in hun eerste partij niet tot winst tegen respectievelijk Merlijn Brands en Kai Timmer.
Voor het dubbelspel kwamen bij TOGB Rick Bakker en Ivar Noordam achter de tafel. Dit werd een thriller en uiteindelijk werd met 12-10 in de 5e game het punt binnengesleept. Tussenstand 2-2.
Hierna liep TOGB uit via 4-2, 4-3 en 6-3 naar 6-4. Twee partijen werden met 11-9 in de 5e game door de TOGB-ers binnengesleept. Nipt dus! Aan TOGB-zijde scoorden Rick Bakker en Mark Heezen ieder tweemaal en Elly Luo eenmaal.
In deze poule, waar 6-4 de grootste uitslag is, staat TOGB nu in de middenmoot met 15 punten. Het verschil met de nummer 1 en de nummer laatst is echter slechts 3 punten. Spannend dus!

Jeugd 2 (landelijk C) ontving het eerste team van Gorkum. Met Luc Grunbauer , Tom Luijken en Timothy den Breems in de opstelling werd met 2-8 verloren. Er werden 3 partijen in 5 games gespeeld en die gingen allemaal met 2 punten verschil naar de tegenstander.
Aan TOGB-zijde scoorde alleen Luc Grunbauer een enkelspel. Verder was het dubbelspel voor TOGB. Ook dit team staat hiermee in de middenmoot met 14 punten.
Jeugd 3 (eerste klasse) trad aan tegen het Leidse Docos-wolkyshop.nl 1 en wonnen met 7-3. Milan de Witte, Ilse van Es en Bram Winkelman wonnen ieder tweemaal. Alleen Ilse de Regt aan Docos-zijde was te sterk voor hen. Het dubbelspel ging naar TOGB met 11-9 in de 5e game.
Jeugd 4 (vijfde klasse) namen het op tegen De Sprint 1 uit Den Briel. Stefan Nastic, Kristel Luijken, Brigit Barkhof dolven het onderspit met 1-9. Kristel Luijken redde de eer voor TOGB.
Jeugd 5 (vijfde klasse) mocht het opnemen tegen Rijnsoever 7 uit Katwijk. Misha Heyman, Koen Schwartz en Celina Smeele maakten het heel spannend. Het werd uiteindelijk een gelijkspel 5-5. Koen won driemaal en Misha tweemaal. Celina kwam niet tot winst. Er werden 5 partijen in 5 games gespeeld en die gingen allen verloren.
Jeugd 6 (pupillen C) kreeg het 5e team van Alexandria’66 (Rotterdam) tegenover zich. Er werd verloren met 3-7. Jeffrey Westphal won tweemaal en Hidde Voogt won eenmaal. Amber van Gijzen kwam nog niet tot winst.