Winst voor Berkelvrouwen

Ondanks de barre weersomstandigheden van de afgelopen dagen kreeg Berkel groen licht om op het mooie kunstgrasveld te spelen en zo kon dus alles gereed gemaakt worden voor wederom een leuke oefenwedstrijd.

De blauw-gelen van Egmond Blinker kregen hierbij bezoek van het Ijsselsteinse IJFC, de nummer vier uit de 1e klasse A.
Altijd wedstrijden opzich tegen deze tegenstander waar Berkel het nooit makkelijk mee  heeft en flink aan de bak moet.

Ook vandaag was dat het geval ,zeker in de beginfase moest Berkel duidelijk het juiste ritme nog vinden daarwaar de gasten probeerde het de thuisclub zo lastig mogelijk te maken .
De voorsprong kwam er voor IJFC na onoplettendheid in de achterhoede maar niet veel later stond de gelijkmaker al op het bord, mooie paas van Faith Parto op Lindy Hogedoorn en zij ronde dit fenomenaal af en dus was dat de 1-1.
Rond de 20e minuut kwam Berkel op voorsprong via de ongrijpbare Sabrina Pocorni, zij ging er op snelheid vandoor en schoot prachtig over de keepster heen de 2-1 in de touwen.
De eerste helft kabbelde zo een beetje voort met wat kansjes over en weer maar gescoord werd er niet.

In de 2e helft ook twee teams die er het beste van wilde maken en hun uiterste best deden om er verder ook een aantrekkelijke wedstrijd van te maken.
In de 56e minuut trok IJFC de stand gelijk en lange tijd leek dit ook de eindstand te worden maar tien minuten voor tijd was het Sabrina Pocorni die de 3-2 binnenschoot en zo de thuisclub aan de overwinning hielp.
Zo was het wederom een leerzame oefenwedstrijd voor speelsters en staf in aanloop naar de start van de 2e seizoenshelft.
Dank nog aan Ton Nelisse die de wedstrijd foutloos floot en zeker ook een groot compliment en dankwoord voor de kantinecommissie die er voor zorgde  dat iedereen weer lekker kon genieten van een hapje en een drankje in ons mooie clubgebouw.

Komende zaterdag spelen de vrouwen niet,dan gaat het hele gezelschap lunchen bij Ferro.