TOGB sluit 2018 winnend af

TOGB heeft de inhaalwedstrijd tegen Excelsior ’20 met 1-5 weten te winnen. Hierdoor is de voorsprong op de nummer 2 RKDEO weer 7 punten geworden. Op het moeilijk te bespelen grasveld door de vele regenval begon TOGB niet best aan de wedstrijden kreeg Excelsior ’20 de eerste mogelijkheid uit een voorzet van links die maar net werd gemist. Na ongeveer 25 minuten begon TOGB beter in de wedstrijd te komen en uit een voorzet van Glenn den Uyl leek Ian Bakker te scoren te openen maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. In de 34e minuut gaf Jay Zandbergen een prima pass op Glenn die langs zijn tegenstander ging en binnen de 16 onderuit werd gelopen waarna de penalty feilloos werd benut door Vince Luyken 0-1. 4 minuten later glipte Glenn weer langs zijn tegenstander om daarna Merick Heintjes op maat te bedienen waarmee hij wel raad wist 0-2. Excelsior ’20 was nauwelijks van de schrik bekomen toen Merick na een prachtige combinatie de 0-3 maakte. Excelsior ’20 probeerde in de 2e helft wat terug te doen maar na een prima lange bal van Rob Gerritsma op Glenn was hij het die zijn man uitspeelde en de 0-4 maakte. In de 62e minuut was er slordig balverlies op het middenveld waardoor Excelsior ’20 de 1-4 kon maken. Uit een corner van Glenn van der Burg in de 78e minuut kopte Merick de bal in waarna hij van de lijn werd gehaald en daarna door Gabri Urbanus werd binnengeschoten 1-5. Er is nu 2 weken winterstop waarna we hierna gaan toewerken naar de hervatting van de competitie op zondag 20 januari tegen Antibarbari uit om 14.00 uur.