Nostalgie Behind The Dikes van Zaterdag 24 November

Het loopt weer tegen Sinterklaas en uiteraard besteden we daar aandacht aan in het veel beluisterde en populaire programma voor 60 plussers: Nostalgie Behind The Dikes®. Tussen tien en twaalf in de ochtend. Het eerste uur compleet Hollandstalig.
Edwin Rutten zingt met Kinderen Voor Kinderen: Ik Ben Toch Zeker Sinterklaas Niet, Henk & Henk uit Het Goede Doel bezingen Sinterklaas, Wie Kent Hem Niet. Natuurlijk draaien we ook andere muziek.
Drukwerk zingt Je Loog Tegen Mij en Anja vindt dat je niet met haar moet spelen.
Verder treden op Willeke Alberti, Marianne Weber, Leen Sitskoorn, Cornelis Vreeswijk, Marjan en The Three Jacksons. The Ramblers openen weer met Mooi Holland, Joop de Knegt zwaait af want het is de laatste keer dat hij Artiest van de Maand is. Voor de maand december is de Artieste Van De Maand:CORRIE KONINGS. Dat zal Jan Jansen wel leuk vinden. Misschien mag hij alvast wel op de koffie gaan bij haar in haar schitterende grote huis. Met Koffietijd, omstreeks half elf, gaat Lotte Overbeek weer met koffie rond en (Amazing) Stroopwafels, waarbij weer eens wordt ingegaan op het feit dat je bijna niks mag zeggen, of je wordt voor racist uitgemaakt. Wim Kerkhof heeft daar een geweldige tekst op gemaakt, luister maar !

In het tweede deel van het programma Nostalgie Behind The Dikes® vallen we zaterdagochtend na het nieuws van 11 uur gelijk bij u binnen met The Raveons. Niet te geloven zo trots als ik ben op deze zwaar muzikale jongens. Afgelopen zondag naar Rockanje geweest betreffende hun laatste podium-optreden, zie de mooie foto combinatie die Els de Werker heeft gemaakt. Na het nummer Rave On komt Ton van Eendenburg in de uitzending om nog even over na te praten en we draaien wat nummers van deze wel zeer professionele Sixties-groep. Later in het programma draaien we Procol Harum, speciaal voor Ton, omdat hij in de uitzending wilde komen. Andrea Berg bezingt haar Duitse vriend en vertelt hem dat ze zal lachen als hij gaat. Nou ja! Wil Dijksman is met vakantie in Turkije en voor haar draaien we passende muziek van TARKAN, die in dat land geweldig populair is.
Verder treden op in het tweede deel: The Gipsy Kings, Joan Fallows, Ger Smit met zijn nieuwe CD. Hij heeft verschrikkelijke dingen meegemaakt en probeert al het verdriet van zich af te schrijven en te zingen met het nummer The Warnow Song. Ik kreeg het koud toen ik de tekst hoorde. Je gunt niemand zo iets en dan zit je ook nog eens in dit vak.
Johnny Hoes zong niet alleen maar feestliedjes maar ook een prachtig lied met zijn dochter Caesarine. Luister maar. The Coasters gooien de boel nog even ondersteboven en Vera Lynn neemt op passende wijze afscheid. De Grind Tegel Van De Week is deze keer een Columbia 78 toerenplaat met zanger Franco: Maria Cristina. Alles is wereldwijd te ontvangen via www.rtvlansingerland.nl afd radio en even het programma aantikken: Nostalgie Behind The Dikes® Heel veel luisterplezier gewenst namens het team. Muzikale groet van Adri Troost, programmamaker en producer bij RTV Lansingerland.