Berkel wint en klimt

Weer heerlijk een thuiswedstrijd voor de vrouwen daar het Utrechtse Odysseus’91 op bezoek kwam op sportpark Het Hoge Land.
Iets na 15.00 uur de aftrap voor een ,wat later bleek,rommelige 1e helft waarbij beide teams geen grip op de wedstrijd kregen.
Zo’n beetje vanaf de aftrap de eerste kans voor Berkel via Michelle Arbman en na een kleine 10 minuten het 1e wapenfeit van de gasten maar Bianca Troost liet zich niet passeren.
In de 13e minuut was het wel raak , een mooie Berkelaanval werd schitterend afgerond door Michelle Arbman en dus de thuisclub op voorsprong.
Berkel had in de gaten dat er meer mogelijk was en probeerde ook voor rust de wedstrijd definitief te beslissen.
Kansen waren er genoeg maar de bal wilde er niet in waardoor de ruststand slechts 1-0 was.
In het 2e bedrijf ook weer Berkel dat het duel probeerde te beslissen en ook de meeste aanspraak maakte op een treffer alhoewel ook Odysseus’91 best in het spel voor kwam .
57e minuut een grote kans voor Faith Parto na een prima actie van Lindy Hogedoorn maar de beloning bleef uit.
Die kwam er wel tien minuten later want toen was het Lindy zelf die de thuisclub prachtig op een 2-0 voorsprong zette.
Dan is de wedstrijd wel gespeeld en kon er weinig meer gebeuren.
Tien minuten voor tijd de paas van Chantal van der Breggen op Lindy Hogedoorn die vervolgens met een mooie lob de bal klaarlegde op het hoofd van Melanie den Dulk die zo prima koppend voor de 3-0 tekende.
Odysseus’91kon op het eind nog wat terug doen maar de 3-1 winst was gewoon een prima resultaat.
Door deze winst ,en het verlies van Barendrecht, klimt Berkel naar de 2e plaats in de hoofdklasse en wie had dat nou vooraf gedacht.
Komende zaterdag de uitwedstrijd bij DSS in Haarlem en de aftrap daar is 14.45 uur .