Nostalgie Behind The Dikes van Zaterdag 17 November

Zaterdagmorgen a.s. is het weer zover. Heerlijke muziek voor 60 plussers die je nergens meer hoort, behalve bij ons dan in het programma Nostalgie Behind The Dikes®, tussen 10 en 12 uur. Eerste uur altijd Hollandstalig, Anita Berry Huilt Niet Om De Liefde, René Froger zingt: Daar Sta Je Dan, Marc Winter vraagt zich af waar Die Ouderwetse Winter blijft, Gerard Cox, die weer het theater ingaat (Goed van hem!) heeft het nog even over Die Laaienlichter en Frank & Mirella bezingen De Verzonken Stad.
Verder treden op Hennie Huisman, The Coctail Sisters, Annie de Reuver, Johnny Jordaan, Annie Palmen en Eddy Christiani. Joop de Knegt is weer De Artiest Van De Maand en met koffietijd vertellen De Amazing Stroopwafels (die overigens ook 5 jaar in ons programma zitten) dat ze de Kerstman maar niks vinden…. Het eerste uur wordt geopend door De Ramblers.

In het tweede uur van het populaire programma Nostalgie Behind The Dikes ®gaan we naar het buitenlandstalige repertoire. Ook lekkere instrumentale muziek zoals van Mat Mathews, onvergetelijke accordeonnist. Lydia and her Melodystrings brengen Heartbeat, we besteden extra aandacht aan Bennie Bosman, Nelly Bosman zal dat wel leuk vinden. Groot professioneel zanger met nummers o.a. uit het American Songbook zoals hij dat alleen kan. Door De Jaren Heen, en hij zingt nog steeds! Daarnaast is hij ook nog eens een begenadigd drummer, te horen in het Kwarter Ferry Robers. Verder treden op in het tweede uur:
Dean Martin, Nicole, Tiroler Trio, Heino, Gitte & Rex, Jerry Steyger, Dolly Parton, Freddy Quinn, Connie Francis, Elvis Presley en Patsy Cline. Uiteraard hebben we weer De Grindtegel Van De Week, een lekker knarsende 78 toerenplaat, ouder dan 50 jaar, die weer tot leven wordt gewekt. Direct na het nieuws van 11 uur knalt Bennie er uit met Change Partners, een enorm swingende opname waarvoor hij naar Los Angeles is geweest, een opname uit 2009. Het tweede uur wordt afgesloten zoals gewoonlijk door The Harbour Jazzband met High Society, Frits Louwerens zat daar achter de drums.
Radioprogramma Nostalgie Behind The Dikes®, wekelijks op RTV Lansingerland, elke zaterdagmorgen tussen 10 en 12 uur. Wereldwijd te ontvangen als volgt: www.rtvlansingerland.nl afd. radio. Veel luisterplezier namens het hele team: Helma Bianchi (teksten); Lotte Overbeek (techniek); Cornel van der Heiden (teamleider en adviezen) en Adri Troost, programmamaker en producer voor RTV Lansinmgerland.