TOGB pakt de koppositie

TOGB heeft de thuiswedstrijd tegen de nummer 3 VVIJ met 2-1 weten te winnen. TOGB had vanaf de start het meeste balbezit en kwam in de 24e minuut op voorsprong toen Rob Gerritsma de bal doorkopte op Ian Bakker die sneller was als de verdediger en hem koel binnen schoof. De ploeg kreeg hierna nog meer mogelijkheden maar de keeper pakte de inzetten. Op slag van rust kreeg VVIJ een vrije trap van de zijkant die werd ingekopt door een der spitsen 1-1. Dat was een zware tegenslag maar ook in de 2e helft begon TOGB sterk en kwam in de 53e minuut op 2-1 toen Ian langs 2 man ging en de bal naar Merick Heintjes schoof en hem prachtig in de verre hoek krulde. Vlak hierna ging een schot van Vince Luyken van 25 meter op de lat. TOGB kreeg meerdere kansen maar verzuimde de 3-1 te maken. In de 90e minuut ging Ian weer langs zijn tegenstander die hem onderuit haalde en terecht rood kreeg. In de blessuretijd kreeg VVIJ nog een kans toen uit een voorzet de bal werd ingekopt maar doelman Jesper Stijnman keerde de inzet. A.s. zondag is de laatste wedstrijd in de 1e periode thuis tegen Wippolder en bij winst heeft TOGB de periode.