Gemeenteraad organiseert het allereerste Kindervragenuur

2 september 2024
 

Dit jaar organiseert de gemeenteraad het allereerste Kindervragenuur in Lansingerland voor kinderen uit groep 7 en 8. Kinderen mogen tijdens een speciale vergadering vragen stellen aan raadsleden, wethouders en de burgemeester. Uiteraard krijgen de kinderen ook antwoord. Het Kindervragenuur vindt plaats op woensdag 20 november 2024, de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind.

De gemeenteraad neemt besluiten over belangrijke zaken in Lansingerland. Dat gaat ook over dingen die voor kinderen belangrijk zijn, zoals natuur, speeltuinen en huizen. Daarom wil de gemeenteraad graag zelf van kinderen horen wat zij belangrijk vinden. Zodat ze nog betere besluiten kan nemen.

Meedoen
Alle basisscholen in Lansingerland ontvangen een uitnodiging om mee te doen aan het Kindervragenuur. Ook kinderen die niet in Lansingerland naar school gaan of thuisonderwijs hebben, mogen meedoen. Zolang je tussen de 9 en 13 jaar oud bent en in Lansingerland woont. In een filmpje nodigen burgemeester Pieter van de Stadt en raadslid Marloes Draak alle kinderen uit om moeilijke, interessante en leuke vragen over Lansingerland in te sturen voor het Kindervragenuur.

Vragen
De vragen moeten gaan over zaken die belangrijk zijn voor Lansingerland. Iets waar kinderen zich zorgen over maken of nieuwsgierig naar zijn. Vragen kunnen tot en met 25 oktober ingestuurd worden via www.lansingerland.nl/kindervragenuur.

Internationale Dag voor de Rechten van het Kind
Op de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind (Universal Children’s Day) wordt wereldwijd gevierd dat kinderen eigen rechten hebben. Op 20 november 1989 zijn deze rechten officieel vastgelegd in het kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties.